Înainte să faci lista cu lucruri pe care le vrei pentru 2016, amintește-ți să fii recunoscător și pentru cele care ți s-au întâmplat în 2015. 

Pentru cei din jurul tău
Deși tindem să ne comportăm ca și cum cei din jurul nostru trebuie să ne fie întotdeauna alături și că existența lor în viața noastră este ceva absolut natural, trebuie să ne amintim că ei, de fapt, sunt un dar. Și că trebuie să ne bucurăm de ei și să le mulțumim că ne sunt prieteni. 

Pentru sănătatea ta
Desigur, atunci când întâmpini o problemă de sănătate, te simți ghinionist și ți se pare că nu ar fi trebuit sub nicio formă să ți se întâmple asta. Însă momentele în care te-ai simțit bine au fost, probabil, mai numeroase. Așa că mulțumește pentru asta!

Pentru cei care ți-au creat dificultăți
Probabil că cel mai greu este să îi vezi cu ochi buni pe cei care ți-au dat bătăi de cap pe parcursul anului. Dar să rămâi cu resentimente nu îți aduce, de fapt, niciun beneficiu. Mai bine încerci să observi ce ai învățat din experiențele acestea și să mulțumești că ai putut trece cu bine prin ele.

Pentru momentele în care ai trăit intens
Fă un scurt rezumat al anului care tocmai a trecut și amintește-ți momentele în care ai râs cu gura până la urechi, cele în care ți-a fost teamă ori cele în care ai avut emoții pentru ceva. Pentru că ele fac parte din evoluția ta și trebuie să te bucuri de ele.

Pentru lucrurile care ți-au ieșit bine
Dacă la începutul anului trecut ai avut o listă de lucruri pe care ți le doreai și ele s-au îndeplinit, nu uita să fii recunoscător pentru asta. În felul acesta, vei învăța să îți prioritizezi opțiunile.

Spune-ne, tu pentru ce ești recunoscător?