Ce se întâmplă dacă faci un mix între vacanță și tratamente la SPA? Trăiești o experiență cu totul specială. Cel puțin așa a fost pentru mine. Tocmai de aceea, ți-am făcut o listă cu 4 dintre centrele care pe mine m-au cucerit. Merită să ajungi acolo măcar o dată în viață.

Bayan Tree Spa

Unde: În Portugalia, Singapore, Thailanda, Maldive

Ce să încerci: Masajul Lomi Lomi. Este unul extrem de relaxant, mișcările fiind ample ca niște valuri care te duc cu gândul la plajele din Hawai. Spre deosebire de alte tehnici de masaj, în cadrul Lomi Lomi ți se masează simultan mai multe zone, ceea ce duce la o relaxare profundă, deoarece creierului îi este dificil să se concentreze pe două zone diferite.

Terapeutul își va folosi mult antebrațele pentru a-ți face masajul. Mai mult, pregătește-te să te așezi direct pe patul de masaj, fără vreun prosop – astfel, specialistul îți va putea lucra și partea care se află în contact cu patul.

Acest tip de masaj ajută la eliberarea blocajelor energetice și este recomandat pentru dureri de ceafă, probleme legate de stres, insomnii și depresii.

Six Senses

Unde: În Thailanda, Vietnam, Franța, Creta, Spania

Ce să încerci: Dacă ajungi în Creta, ar fi păcat să nu testezi un ritual corporal care o să-ți hrănească pielea, după ce a fost expusă la soare. Aegean Breeze este un ritual care începe cu o exfoliere cu un scrub din plante și sare din Marea Cretei, apoi continuă cu un masaj cu ulei de măsline.

Și dacă tot ești în vacanță și ai timp pentru sufletul tău, îți recomand ca înainte de acest ritual să faci o baie Cleopatra – este o baie în lapte, miere și uleiuri esențiale amestecate cu flori.

Hammam oriental

Unde: în SPA-ul din Dubai și în Bodrum, Turcia

Ce să încerci: Această baie turcească are loc într-o cameră cu aburi la temperatură medie. Procedeul începe cu aplicarea săpunului negru pe tot corpul – deschide porii și topește în mod natural celulele moarte, elimină excesul de sebum și toxinele din epidermă. Vei intra într-o saună cu aburi la temperatură ridicată, unde vei sta minimum 15 minute. Urmează frecționarea cu o lufă pentru a îndepărta celulele moarte, apoi stropirea corpului cu apă de trandafiri și aplicarea măștii Rassoul. Această masca are proprietăți absorbante și astringente, permite catifelarea pielii și reduce secreția de sebum. Pe față ți se va aplica o masca de miere.

După alte 15 minute în care vei sta cu măștile, ți se va face un duș de apă caldă și rece, pentru a stimula circulația. Tot procedeul se va încheia cu un masaj cu unt de sheea, care îți va hrăni pielea.

Acest ritual ajută la detoxifierea organismului, curăță pielea în profunzime și o catifelează și reactivează circulația sângelui.

Chiida Spa

Unde: în Thailanda și Elveția

Terapia ShiroDhara provine din India și se bazează pe principiile antice ale medicinei Ayurvedice, o știință holistică ce armonizează corpul mintea și sufletul.

Toate grijile dispar și devii Zen când, timp de 20 de minute, simți o curgere lentă, constantă, de ulei cald pe frunte și, în mod special, pe al 3-lea ochi (zona dintre sprâncene), cunoscută și ca centrul înțelepciunii. Ritualul poate fi continuat cu un masaj indian al scalpului și al zonei cervicale.

Această procedură îmbunătățește circulația sanguină la nivelul creierului, relaxează în profunzime și echilibrează sistemul nervos.

 

Simona Negrilă este antrenor World Class și cea care se ocupă de SPA Senses de la Downtown. A călătorit în aproape toate colțuri ale lumii, unde a încercat zeci de SPA-uri.

Foto: Pinterest.com