Evident, nu facem referire doar la necesitățile lui. Plimbările cu animalul de companie sunt perfecte pentru menținerea unei stări de sănătate bune și a unei vieți fericite.

Iar dacă nu ai un cățel, e momentul să îți iei unul. Studiile au demonstrat că proprietarii de animale se antrenează mai des. Mai mult chiar, același studii arată că aproape 47% dintre cei care nu au un animal de companie duc un stil de viață complet sedentar.

Iată, totuși lista cu cele mai importante beneficii aduse de plimbările cu animalul tău de companie.

Te protejează împotriva bolilor cardiovasculare
Dacă îți plimbi câinele între 20 și 60 de minute de cel puțin 2 ori pe săptămână îți vei ajuta sistemul cardiovascular. Mersul pe jos te face să pierzi kilogramelor în plus, reduce grăsimile și circumferința taliei. Și parcă mersul e mai plăcut atunci când te însoțește animalul de companie, nu?

Te ajută să gestionezi perioadele stresante
Dacă ești iubitor de câini, atunci timpul petrecut cu animalul tău poate fi un antidot puternic împotriva stresului. Aportul animalelor este atât de important încât ele sunt folosite chiar și în tratarea afecțiunilor severe de stres post traumatic. Iar dacă te gândești că activitatea fizică este un alt mijloc de a combate stresul, atunci plimbatul câinelui devine mixul perfect pentru o stare de bine.

Reglează tensiunea arterială
Dacă ai un câine pe care îl scoți în parc regulat, atunci vei avea o tensiune arterială mai mică. Conform unui studiu australian, proprietarii de animale evaluați aveau o tensiunea sistolică semnificativ mai redusă decât a celor fără un companion, deși indicele de masă corporală era același.

Îți îmbunătățește concentrarea
Inevitabil îți plimbi cățelul într-un spațiu deschis, iar plimbările în natură sunt benefice pentru rezolvarea problemelor de atenție, atunci când ai senzația că începi să pierzi lucruri din vedere.

Te scapă de singurătate
Dacă ai un animal de companie și mai ales un câine, există cu 36% mai puține șanse să fii sau să te simți singur. Pe lângă faptul că vei avea întotdeauna un companion, relațiile dintre animal și stăpân fiind de cele mai multe ori la fel de puternice ca orice prietenie, vei avea mai multe ocazii să interacționezi cu oameni noi.