Dacă şi tu crezi că va trebui să stai în cap sau să levitezi, află că nu e așa. Clasa de yoga este pentru oricine, indiferent de vârstă, mobilitate sau condiție fizică.

"Clasa de yoga este concepută ca un antrenament intens, dar neagresiv, nefiind vorba doar despre stretching și relexare sau poziţii complicate. Yoga reunește starea de spirit cu starea fizică, printr-o îmbinare echilibrată între mișcări de forță, mișcări de întindere și respirație, toate desfăşurându-se cu mintea cât mai limpede și liniștită", ne-a spus Ovidiu Atanasiu, instructor de yoga la World Class.

Este un mod minunat de a te antrena, 60 de minute în care te vei bucura de câteva momente de pauză de la tot ceea ce te înconjoară. Fiecare clasă este o experiență în sine, care la sfârșit îți va oferi o stare de bine și echilibru, ce va dura mult timp după ce pleci din sală.

La ce să te aştepţi

Pe lângă starea mentală pe care o schimbă, o clasă de yoga îţi solicită foarte mult forța și rezistența musculară. Indiferent de antrenorul la care vei merge, te vei întâlni cu cele două posturi fundamentale și complementare: Adho Mukha Svanasana (Downward Facing Dog) și Urdhva Mukha Svanasana (Upward Facing Dog). Menţinerea acestora este foarte dificilă, ele solicitând intens atât musculatura superficială, cât şi cea de profunzime (posturală).

Îți vei simţi toți mușchii arzând, iar în acel moment când crezi că nu mai poți, realizezi că secvența nu s-a terminat și că trebuie să îți găsești resurse să reziști. Dacă ai reușit, acela este momentul în care ai înregistrat un progres. Felicitări!

Nu uita că în yoga nu există postură (asana) care să nu solicite tot corpul, ceea ce face o astfel de clasă şi mai eficientă pentru muşchii tăi.

 

Include cel puțin o oră de yoga în antrenamentul tău săptămânal, la o zi după o clasă de forţă precum body pump sau grit strength. În cel mult două săptămâni, vei simți diferența, atât la nivel muscular, cât și mental.