Unii dintre noi o pățesc de fiecare dată. Vorbim de senzația de greață care apare după primii kilometri merși cu mașina, la puțin timp după ce decolează avionul sau de fiecare dată când urci într-o barcă. Dar toate au o rezolvare.

În mașină

În primul rând, dacă știi că nu te simți prea bine când mergi mai mult cu mașina, evită să stai în spate și să te uiți pe geam – privește numai prin parbriz. De asemenea, dacă poți, ține un geam deschis, pentru a respira aer curat în permanență. Consumă înainte, dar și în timpul călătoriei, preparate pe bază de ghimbir, pentru că te scapă de greață și nu călători niciodată cu stomacul gol! Pe termen lung, poți încerca terapia prin acupunctură – dă rezultate excelente pentru astfel de probleme.

Pe barcă

Dacă mergi într-o vacanță care include și plimbări cu vaporul, trebuie să reziști tentației de a bea alcool cu 24 de ore înainte. E bine să fii cât mai odihnit și să eviți să stai prea mult aproape de marginea vaporului. De asemenea, mănâncă ceva ușor înainte să pleci în "expediție", iar pe vapor ține aproape apă plată și gustări uscate, care să inhibe aciditatea din stomac. Pentru că și menta te ajută să scapi de greață, ține în buzunar câteva bomboane aromate sau pune frunze proaspete într-o sticlă cu apă.

În avion

Înainte să te urci în avion odihnește-te bine și evită alcoolul și mâncărurile grase. Apoi, odată ajuns la înălțime, ca să scapi de stările de greață, amețeală sau urechi înfundate, menține-ți echilibrat nivelul glicemiei cu diverse gustări (oleaginoasele sunt o alegere bună). Apoi, fii atent la respirație: trage și scoate aerul calm, încet și controlat, până când simți că te liniștești. Dacă nu funcționează, încearcă să stai în picioare și să te concentrezi asupra unui obiect fix, fără să-ți muți privirea prea des.