Pe unele le știi prea bine, pe altele le eviți. Ca să fii sigur că îi furnizezi corpului tău tot ce are nevoie, urmărește ghidul de mai jos. Iar la final, câștigă-le!

Calciu

Cum te ajută: Cu toții știm cât de important este calciul pentru sănătatea oaselor și a dinților. Însă nu trebuie să treci cu vederea faptul că acest mineral este necesar pentru buna funcționare a fiecărei celule din corpul tău. Pe lângă faptul că întărește oasele, calciul este folosit de către mușchi și sistemul nervos, contribuind și la coagularea optimă a sângelui.

Unde îl găsești: Cea mai bună sursă de calciu sunt produsele lactate, dar deficiența lui în organism este des întâlnită. De aceea, poți alege Doppelherz® aktiv Calciu + Magneziu + Zinc + Seleniu, care își asigură doza potrivită pentru o viață activă.

Magneziu

Cum te ajută: Dacă ai nevoie de ceva care să te ajute să ai o stare generală de bine, atunci magneziul este un must pe listă. El te ajută să dormi mai bine, reglând nivelul melatoninei și al hormonilor de stres, dar si pe cel al serotoninei, care ajută la relaxarea sistemului nervos. În plus, îmbunătățește forța musculară și flexibilitatea.

Unde îl găsești: Câteva dintre alimentele bogate în magneziu sunt migdalele, bananele și avocado. Iar dacă vrei să îți reglezi și să îți menții constant nivelul de magneziu din organism, alege Doppelherz® aktiv Calciu + Magneziu + Zinc + Seleniu – comprimatele efervescente sunt utile în reglarea stărilor de anxietate, a insomniilor și inducând o stare generală de bine.

Cupru

Cum te ajută: Cuprul este esențial în producerea de colagen și pentru a avea oase și țesuturi rezistente. El ajută la încorporarea fierului în celulele roșii, prevenind anemiile, și este implicat în procesul de generare a energiei din carbohidarți în interiorul celulelor.

Unde îl găsești: Surse bune de cupru sunt semințele de susan, soia sau spanacul. Dar poți opta și pentru suplimente precum Doppelherz® aktiv Sport DIRECT, care te vor ajuta în procesul de recuperare a organismului după antrenament.

Fier

Cum te ajută: Fierul este indispensabil în producerea de celule roșii, în oxigenarea celulelor, dar și pentru sistemul tău imunitar. El este implicat și în conversia zahărului din sânge în energie, energia metabolică fiind atât de importantă pentru antrenamentele tale pentru că permite mușchilor să funcționeze la capacitate optimă.

Unde îl găsești: Printre alimentele bogate în fier pe care le poți include în dieta ta se numără ficatul de vită, stridiile sau semințele de dovleac. Iar dacă ai o viață sportivă intensă, apelează la Doppelherz® aktiv Sport DIRECT pentru a-i oferi corpului susținerea de care are nevoie; pe lângă fier, granulele conțin și magneziu, calciu, zinc, cupru, crom și complexul de vitamine B.

Zinc

Cum te ajută: Beneficiile zincului pentru organismul tău sunt multe, printre ele numărându-se îmbunătățirea imunității corpului, facilitarea digestiei și a producției de hormoni. El este un puternic antriinflamator și are proprietăți antioxidante, încetinind procesul de îmbătrânire.

Unde îl găsești: Fructele de mare sunt o importantă sursă de zinc în alimentația ta, împreună cu carnea de vită sau de oaie. Iar pentru a menține un nivel optim constant de zinc în organism, optează pentru Doppelherz® aktiv A-Z Retard cu Luteină, care asigură o eliberare lentă a nutrimentelor pentru ca starea de bine să te însoțească întreaga zi.

Potasiu

Cum te ajută: Potasiul are un rol semnificativ în reglarea metabolismului, pentru circuitul apei în organism, dar și pentru a aduce echilibrul chimic în corp. Fiecare contracție musculară, impuls nervos sau bătaie a inimii are nevoie de potasiu, iar nivelul lui scăzut din organism crește riscul de hipertensiune, formarea de pietre la rinichi, osteoporoză sau boli cardiovasculare.

Unde îl găsești: Cartofii dulci, prunele sau fasolea verde sunt doar câteva dintre alimentele care reprezintă o sursă bună de potasiu. Iar pentru un echilibru constant alege Doppelherz® aktiv A-Z Retard cu Luteină, care conține nutrimente atent selecționate, de la vitamina A la zinc și luteină, pentru a combate stresul și suprasolicitarea organismului.

Câștigă suplimente de la Doppelherz®

Lasă-ne aici un comentariu, în care să ne spui de supliment are nevoie corpul tău, iar echipa Doppelherz® va alege 5 răspunsuri câștigătoare. Concursul se desfășoară în perioada 9.06.2016-16.06.2016, ora 23:59. Cei 10 câștigători vor fi anunțați aici, pe data de 20.06.2016. Odată anunțați, câștigătorii vor trebui să ne lase datele de contact într-un mesaj pe pagina noastră de Facebook.

Fiecare dintre cele 5 premii constă într-un kit cu un bidon de apă sportiv și produse Doppelherz®. Ai aici regulamentul complet. 

Câștigătorii sunt: Gabriela Matei, Mihai Stanciu, Estera Zbircea, Dorina Deac și Valentin Tudor. Felicitări! Vă rugăm să ne lăsați datele voastre de contact într-un mesaj pe pagina noastră de Facebook