SUP Yoga este unul dintre cele mai hot trenduri în materie de mișcare. Și, deși la prima vedere pare imposibil, ar fi păcat să lași vara să treacă fără să încerci măcar o asană pe apă. Îți spunem și de ce.

Te ajută să te concentrezi
Faptul că nu ești pe sol, unde deții mai ușor controlul, îți va îmbunătăți considerabil capacitatea de concentrare. Vei acorda atenție mult mai mare fiecărei mișcări, atât a corpului, cât și a apei, iar rezultatul va fi un focus mai bun pe prezent.

Îți îmbunătățești asanele
Pentru că de data aceasta ești mult mai atent/ă la modul în care te miști, vei observa că, în scurt timp, vei executa mai bine asanele. Iar asta vine din atenția acordată fiecărei mișcări, pentru că altfel riști să cazi în apă.

Respiri mai bine
Atunci când vei păși pe paddleboard, îți vei conștientiza fiecare inspirație și expirație mai bine decât pe saltea. În primul rând, pentru că vei vrea să îți păstrezi echilibrul și, în al doilea rând, pentru că ești într-o comuniune mult mai strânsă cu natura. Iar în yoga, respirația este un element cheie.

Îți tonifici musculatura
Acest tip de yoga presupune o încordare mai puternică a musculaturii, pentru că, neavând susținerea solului, îți vei folosi fiecare mușchi pentru stabilitate. Unde mai pui că, din când în când, va trebui să deplasezi placa.

Te relaxezi
Deși mușchii tăi vor fi foarte încordați, te vei relaxa mai bine ca niciodată. Este demonstrat faptul că sentimentul de plutire oferă o senzație de liniște, iar tu vei pluti, la propriu.

Unde să încerci:

Dacă te-ai hotărât să îți iei inima în dinți și să încerci Paddleboard Yoga, în România poți face asta la SUP Academy. Au o variantă destul de largă de evenimente în care poți încerca acest tip de yoga, alături de profesioniști.

Dacă vrei să faci asta în vacanță, optează pentru Maroc, unde găsești chiar pachete speciale pentru SUP Yoga, care includ și cazarea, ori pentru Tulum, unde poți să îți iei o excursie completă cu aproximativ de 1.000 de dolari. 

Foto: star-board-sup.com