Ține cont de ele, iar clasele de yoga vor deveni modalitate excelentă de a-ți "lucra" atât corpul, cât și mintea.

1. Nu mânca înainte de clasă

Un stomac plin nu este tocmai cel mai bun prieten dacă vrei să faci sport, în general. Cu atât mai mult la o oră de yoga, unde de multe ori vei sta cu capul mai jos decât stomacul. Ia o gustare cu cel puțin o oră înainte de yoga.

2. Îmbracă-te în haine comode

Alege haine care nu te strâng și îți dau libertate de mișcare. Și ține cont că șosetele sunt inutile. În caz că nu ai unele speciale pentru yoga, nu vor face decât să te încurce, pentru că vei aluna pe podea.

3. Mergi cu 10 minute mai devreme

Una dintre cele mai importante reguli atunci când vine vorba de "codul de conduită" la yoga este să nu întârzii. Pentru că îi vei deranja pe ceilalți, nu vei mai avea unde să îți așezi salteaua și majoritatea instructorilor nu sunt de acord, oricum, să întârzii. Iar acele câteva minute înainte de începerea clasei sunt perfecte pentru a te liniști un pic.

4. Yoga nu este o competiție

Deși la început vei avea tendința să te uiți în jur, pentru a te asigura că faci bine asanele, nu este o idee prea bună să intri în competiție cu ceilalți și să încerci să te miști mai bine ca ei. Yoga te învață în primul rând să îți asculți corpul, pentru că el îți va spune când poți face următorul pas.

5. Respiră

În yoga, respirația reprezintă elementul cheie. Pentru că datorită ei organismul tău își activează punctele esențiale și în acest fel apar numeroase beneficii. Dacă tu blochezi respirația în timpul mișcărilor, atunci nu vei putea executa exercițiul așa cum trebuie. Oricât de ciudat ți s-ar părea, ascultă cu atenție indicațiile instructorului despre cum ar trebui să… respiri.