Anya și Julio, o fostă gimnastă și un fitness guru, ne fac o demonstrație de antrenament solicitant și foarte pasional.

Julio Papi a făcut performanţă în mai toate sporturile la care te poţi gândi, începând cu arte marţiale şi terminând cu dance aerobic sau înot. În plus, în 2006 a creat un nou tip de antrenament, PortDeBras, o combinaţie între mişcări de dans şi elemente terapeutice. Cu toate aceste, dacă îl întrebi ce ar recomanda oricui, atât el, cât şi soţia lui, Anya, fostă gimnastă, acum şi ea antrenor, vor spune yoga. Este o pasiune pe care o împărtăşesc şi pe care adoră să o practice împreună, considerând-o pastila bună la toate. I-am întrebat, ne-au demonstrat şi îţi spunem şi ţie ce înseamnă antrenamentul de yoga în doi.

Ce înseamnă yoga în cuplu pentru voi?

El: Nu ştiu dacă putem spune ca practicam couple yoga, ci mai degrabă că ne face plăcere să facem yoga împreună. Este ceva ce ne aduce mai aproape unul de celălalt. Yoga în cuplu înseamnă o oră pentru fiecare, dar împreună. Cam ca în melodia celor de la U2 – One.

Ea: Yoga împreună înseamnă să împărtăşesc cu el una dintre pasiunile mele. Contrar convingerilor că pentru yoga ai nevoie de flexibilitate sau anumite caracteristici, ea poate fi practicată de oricine. Iar dacă este vorba despre un antrenament în cuplu, nu trebuie să ne speriem că partenerul ar putea avea mai multă flexibilitate sau mai multă forţă, pentru că yoga înseamnă completare reciprocă.

Care sunt provocările unui antrenament de yoga?

El: Cel mai greu mi se pare să fii singur cu tine. Este foarte dificil să îţi păstrezi mintea concentrată pe acel moment precis şi să uiţi de orice altceva.

Ea: Cred că e important să îţi păstrezi atât mintea, cât şi corpul puternice. Chiar dacă nu este necesară o pregătire fizică foarte bună, de o minte puternică ai cu siguranță nevoie.

Ce sfaturi aveți pentru cei care vor să încerce?

El: Bărbaţilor le-aş spune că flexibilitatea ar trebui să fie ultima lor grijă. Fiți pregătiţi să vă testați forța şi să transpirați. Iar cea mai mare provocare va fi să vă păstrați corpul în poziţiile specifice.

Ea: Femeilor le sugerez să se elibereze de gândurile cotidiene şi să vină cu o minte curată. Pregătiţi-vă să lucraţi intens şi bucuraţi-vă de micile neplăceri, pentru că prin ele veţi simţi efectul antrenamentului. Şi, o menţiune importantă: când intraţi în sala de exerciţii, renunţaţi la bijuterii. Nu aveţi nevoie de nimic ce v-ar putea distrage atenţia.

Dar pentru cuplurile care aleg să facă yoga împreună?

El: Competiţia nu există, aşa că trebuie să încerce să îşi înţeleagă partenerul şi să îl completeze.

Ea: În timpul antrenamentului, veți realiza că vă "spuneți" multe, fără să vorbiți. Trebuie doar puţină atenţie. E un fel de terapie de cuplu. 

Foto: Visual Marketing
Locație: Snagov Lake
Styling: Sorina Fredholm
Machiaj: Anca Buldur