Cu o investiție minimă, îți poți crea propriul studio de yoga acasă sau chiar în parc.

Yoga este o soluție excelentă atât pentru trupul, cât și pentru mintea ta. Și partea bună este că atunci când vrei să faci yoga nu trebuie neapărat să mergi mereu la clasele specializate sau la sală, ci poți să rămâi în livingul tău și să pui în practică asanele preferate. După ce le înveți de la instructorul tău, fă o selecție din posturile preferate și transformă-le în ritual zilnic. Și, ca să meargă totul perfect, îți recomandăm câteva accesorii utile.

1. Saltea

Pentru că yoga presupune un control perfect al corpului și al mișcărilor tale, trebuie să te asiguri că mâinile și tălpile nu îți vor aluneca de pe podea. Folosește o saltea subțire, însă cu aderență mare, dintr-un cauciuc natural sau reciclat (dacă ești eco-friendly). Saltea din cauciuc 100% natural, 290 lei.

2. Centuri

La început, când încă nu ai căpătat o mobilitate foarte bună, te poți folosi de câteva centuri sau bcurele, pentru a face anumite asane mai greu de atins în mod natural – ca atunci când trebuie să îți atingi vârful degetelor de la picioare cu cele de la mâini, pentru a arcui bine spatele. Curea de yoga Domyos, 26,90 lei.

3. Cuburi (cărămizi)

Cuburile pentru yoga, care sunt de mărimea unor cărămizi, au rolul de a te ajuta să îți menții o postură corectă în timpul asanelor. Folosește-le în Ardha Chandrasana (Half Moon Pose), spre exemplu, atunci când trebuie să atingi cu o mână podeaua și nu o poți coborî prea jos. Ia-ți unele dintr-un material natural, cum este pluta. Cărămidă Gaiam, 15 dolari.

4. Muzică

Știm că nu este chiar un accesoriu, dar este un element care te va ajuta să intri în starea potrivită. Aici găsești câteva opțiuni pentru un playlist perfect de yoga, recomandate de 3 dintre cei mai buni profesori de yoga din World Class.

Foto: xenstrength.com