Sportul, somnul, alimentele verzi, apa și alte câteva elemente similare te vor ajuta să nu intri în clubul celor care strănută. Ajută-ți sistemul imunitar și el te va ajuta să fii sănătos toată iarna.

1. Ia-ți porția de soare
Pentru că iarna zilele însorite nu sunt chiar dese, încearcă să stai cât mai mult la soare, atunci când ai ocazia. E important să îți iei din soare vitamina D, de care celulele organismului tău au mare nevoie pentru refacere.

2. Renunță la mâncarea procesată
Nu-i o noutate că mâncarea procesată nu este sănătoasă, însă acum, mai mult ca întotdeauna, corpul tău se străduiește mai tare să contracareze efectele inflamatorii provocate de mâncărurile cu zahar adăugat, alimentele semi-preparate și așa mai departe. Dă-i o mână de ajutor și hrănește-l cu produse cât mai naturale.

3. Fă sport
Nu este un secret faptul să sportul chiar te ajută să ai o viață sănătoasă. Iar sistemul imunitar devine mai puternic atunci când faci mișcare, lăsându-ți plămânii să respire corect și sângele să circule mai bine; procese care împiedică dezvoltarea infecțiilor.

4. Go Green!
Nu uita de sucurile naturale, pe care ți le poți face și acasă foarte ușor. Cele verzi sunt perfecte pentru sezonul rece, mai ales în formula spanac-măr-ghimbir, adică un „shot“ de vitamina C, antioxidanți și fier.

5. Evită antibioticele
Antibioticele nu se împacă foarte bine cu sistemul tău imunitar și nu este o soluție să apelezi la ele prea ușor. Și, mai ales, nu le lua fără sfatul medicului tău.

6. Bea apă
Cea mai simplă regulă pentru o viață sănătoasă este adesea uitată – și anume să bei suficientă apă. Apa ajută la producerea limfei, la rândul ei responsabilă cu menținerea sistemului imunitar. Poți adăuga lămâie în apa ta, pentru un surplus de vitamina C.

7. Dormi cel puțin 7 ore pe noapte
Somnul este cel mai important proces în refacerea organismului tău. Dacă nu dormi bine sau suficient, atunci corpul tău va rata autovindecarea de care are nevoie în fiecare noapte. S-a demonstrat faptul că suntem mai expuși bolilor atunci când nu avem parte de suficientă odihnă.