Când începi să ignori, voit sau inconștient, lucrurile bune din viața ta, e semn că ai devenit negativist. Sfaturile de mai jos te vor ajuta să ieși rapid din această stare.

Râzi mai mult

Știm, ești ocupat, ai un program mult prea încărcat și de multe ori simți că muncești continuu. În zilele noastre, a fi om începe să semene din ce în ce mai mult cu a fi robot. Dar dacă te vei gândi numai la asta, vei deveni, inevitabil, un negativist. Primul pas spre schimbare e umorul. Râzi la glumele colegilor, râzi la glumele tale, râzi la soare, râzi când te prinde ploaia. Nimic nu-ți va face mai mult bine decât o porție, oricât de mică, de râs. Chiar și fără motiv.

Nu gândi în extreme

Viața nu poate fi trăită doar în alb sau negru. Ea e alcătuită, în cea mai mare parte, din nuanțe de gri. Atunci când gândești în extreme, îți scapă subtilitățile, iar riscul de a cădea în depresie e extrem de mare. Găsește micile imperfecțiuni ale vieții și bucură-te de ele. Oricât de incredibil sună, e un pas important spre fericire.

Fii recunoscător

Când vei începe să apreciezi toate lucrurile din viața ta – de la un task îndeplinit la birou până la mașina care te duce, fără incidente, din punctul A în punctul B – atitudinea ți se va schimba de la una de egoism la una plină de recunoștință. Schimbarea va fi remarcată de ceilalți și relațiile cu oamenii din jurul tău se vor îmbunătăți. Vei începe să primești mai mult și te vei simți mai împlinit.

Ajută-i pe ceilalți

Cea mai simplă modalitate de a atrage lucrurile bune în viața ta este prin gesturile pe care le poți face pentru ceilalți. Începe cu pași mici: deschide ușa persoanei din fața ta atunci când intri într-o cafenea ori întreabă-ți partenerul cum i-a fost ziua înainte de a vorbi despre ziua ta. Oamenii vor aprecia gesturile tale și, cine știe, poate într-o bună zi cineva îți va ceda locul de parcare.

Adună optimiști în jurul tău

Dacă vrei cu-adevărat să te schimbi, renunță la oamenii care nu te susțin. Ei stau în calea schimbării tale. Înlătură-i. Când viața ta se va schimba, nu le vei simți lipsa. Nu-i lăsa să-ți otrăvească optimismul; în joc e fericirea ta.