Mintea, la fel ca mușchii, are nevoie de antrenament constant. "Exercițiile" de mai jos te vor ajuta să elimini stresul și energiile negative și să ajungi într-o formă psihică excelentă.

Pentru o stare de bine generală

Fii blând cu tine. Iartă-te când greșești și acceptă că ești o ființă umană, cu bune și cu rele. Nu uita că regretele sunt inutile – oricum nu mai poți schimba nimic. În schimb, încearcă să înveți ceva din toate întâmplările neplăcute prin care ai trecut.
Fă o listă cu ce îți dorești. Dacă vrei să ți se întâmple un lucru minunat, visează la el. Evită să treci la următorul gând, care vine aproape involuntar: „Nu, n-o să reușesc niciodată“ și focusează-te pe cât de bine te vei simți cu visul împlinit.
Începe imediat. Orice ai vrea să faci, odată ce a apărut dorința, acționează. Amânările nu vor face decât să îți dea timp pentru a inventa diverse scuze, ca să renunți.

Pentru randament la birou

Evită colegii negativiști, mai ales în momentele grele. Nu vor face decât să-ți transmită starea lor, lucru pe care nu și-l dorește nimeni la locul de muncă.
Fii atent la oportunitățile din jurul tău. Orice moment neplăcut se poate transforma într-o experiență din care să înveți ceva. OK, nu ai reușit să câștigi un pitch, dar măcar acum știi cu ce se mănâncă și ai învățat ceva pentru următorul proiect!
Schimbă abordarea. Știm, e greu să ieși din tiparul cu care te-ai obișnuit, însă uneori să privești problema prin ochii altcuiva – șef, colegi sau cineva imparțial – te va ajuta să găsești soluții pe care până în acel moment nu le vedeai.
Crede în tine. Vrei o promovare? Visezi să obții tu contul acelui client? Vrei o mărire? Primul pas spre reușită este să crezi că meriți.

Pentru o familie fericită

Fă în fiecare zi un gest drăguț pentru cineva drag. Dă-i un telefon bunicii, cumpără flori pentru mama ta sau împrumută-i surorii tale rochia aceea la care nu are acces niciodată, pentru că e preferata ta. Bucuria celor din jur este, de multe ori, combustibil pentru suflet și minte.
Acceptă schimbările. Lumea în jurul tău se transformă și același lucru se întâmplă și cu tine. Primul pas este să accepți asta, apoi să te lași dus de (noul) val. Odată ce ieși din zona de confort, ceva benefic se va întâmpla.
Mulțumește. De câte ori ai mulțumit pentru gesturile frumoase pe care cei dragi le-au făcut pentru tine? De multe ori nici măcar nu conștientizezi astfel de fapte, pentru că îi iei „de buni“ pe cei care țin la tine. Arată-ți recunoștința față de cei care îți fac viața mai ușoară.