Sunt simple, ușor de pus în practică și te vor ajuta să ai un an mai bun ca toate cele de până acum.

1. Iubește-ți diminețile
Dimineața este momentul cheie din zi; atunci când dai startul planurilor ce trebuie duse la bun sfârșit. Așa că, pe cât posibil, începe-ți ziua cu gânduri bune. Rezervă-ți câteva minute în care să te gândești la tine și la ce îți dorești de la ziua respectivă, savurează un mic dejun bogat în vitamine și, dacă ai timp, energizează-te cu un scurt antrenament.

2. Fii recunoscător
A fi recunoscător pentru lucrurile care ți se întâmplă – fie ele bune, ori rele, din care ai avut ce învăța – are rolul de a te face mai fericit. Explicația e simplă: recunoștința te ajută să privești cu mai mult calm întâmplările din viața ta și să te bucuri de ele. În plus, încearcă să-ți faci o listă cu lucrurile pentru care merită să fii recunoscător și vei vedea cât de multe motive ai să fii fericit.

3. Stabilește-ți scopuri pe termen scurt
Scopurile de tipul „peste ani, voi avea asta“, pot deveni frustrante, obositoare ori greu de atins. De aceea, este important să îți stabilești anumite țeluri pentru o zi, o săptămână sau o lună – astfel, le vei atinge mult mai ușor.

4. Evită oamenii stresați
Dacă în jurul tău sunt persoane care nu reușesc să își controleze stresul ori emoțiile negative, iar tu nu îi poți ajuta să scape de ele, este bine să te detașezi ușor. Și nu, nu e vorba de egoism, căci îi poți ajuta oricând îți cer ajutorul, ci doar de o formă de protecție atunci când te simți vulnerabil.

5. Nu-ți irosi energia cu emoții negative
Gelozia, panica, frica, furia – toate sunt stări care îți consumă munți de energie. Energie care ți-ar fi extrem de utilă să rezolvi alte lucruri, poate mult mai importante. Când simți că te iau pe sus astfel de stări, pleacă din locul în care ești, fă câțiva pași, gândește-te ce anume te-a făcut să ajungi în starea respectivă și dacă merită realmente să ți-o menții. Vei vedea că, deși nu va dispărea total, tensiunea se va diminua.

6. Bea mai multă apă
Știi și tu că apa este elementul esențial în organism și, cu toate astea, uiți să consumi suficientă. Însă lipsa ei poate duce la stări de oboseală, concentrare diminuată, dureri de cap și alte lucruri care îți răpesc din randament.

7. Acordă atenție lucrurilor care te inspiră
Este important să fii atent și la mintea ta, oferindu-i, măcar din când în când, refugiu și inspirație. Așa că, fie că e vorba despre interviuri cu alți oameni, fotografii ori diferite expoziții, nu uita că ele te vor ajuta să țintești mai departe și să fii mai creativ.

8. Zâmbește mai mult
E cel mai simplu mod să scapi de energia negativă care nu te lasă să te bucuri de multe lucruri. În plus, a zâmbi îi va face și pe ceilalți să îți ia modelul și, de ce nu, să se poarte mai frumos.

9. Plimbă-te după masa de prânz
Ia-ți un răgaz de măcar zece minute după fiecare masă de prânz, ca să faci câțiva pași. Astfel, îți vei ajuta corpul să digere mai bine, iar tu îți vei pune ordine în gânduri.

10. Împacă-te cu trecutul
Nu poți să ai pretenții de la viitor, dacă încă mai ești bântuit de probleme nerezolvate din trecut. Acceptă lucrurile care s-au întâmplat – cu bune și rele, cum îți ziceam și la început – și fii pregătit pentru cele care urmează să se întâmple!