În 2016, lumea fitnessului va rămâne o combinație între tehnologie de ultimă generație, dar și exerciții clasice, ultracunoscute. Află ce va fi hot în fitness anul acesta. 

HIIT

Antrenamentele în intervale, făcute la intensitate mare, sunt de câțiva ani în topuri și nu par să plece curând. Motivele sunt simple: sunt extrem de eficiente și nu lasă loc de plictiseală. Antrenamentele de tip HIIT sunt compuse din sesiuni scurte, dar foarte intense, combinate cu pauze active. Dacă nu vrei să îți creezi propriul antrenament, încearcă o clasă de group fitness de Grit Strength sau Grit Plyo, de la World Class. Pregătește-te pentru 30 de minute care îți vor schimba viața.

Antrenamente cu propria greutate

Anul trecut, cei de la American College of Sports Medicine au declarat aceste antrenamente trendul numărul 1. Nici acum, în 2016, nu se schimbă prea multe. Flotări, genuflexiuni, fandări, tracțiuni – sunt doar patru dintre cele mai simple și eficiente exerciții pentru corpul tău. Avantajul lor este că le poți face și în zilele când nu ajungi la sală și chiar în vacanță. În plus, sunt mișcările de bază pentru orice urmează să faci în sală.

Programe pentru o stare de bine

Antrenamentele nu mai trebuie să fie doar un scop pentru a pune masă musculară rapid sau a slăbi. Pentru mulți, exercițiile fizice se transformă într-un adevărat stil de viață, care le influențează atât regimul alimentar, cât și alegerile de zi cu zi. În 2016, lasă antrenamentul să-ți schimbe rutina și obiceiurile, astfel încât să obții firesc ceea ce-ți dorești: să slăbești, să pui masă musculară sau pur și simplu să te simți mai bine. Un program precum Let’s Go You te va ajuta să obții orice vrei, transformându-ți viața.

Yoga

Dacă nu ai făcut-o până acum, în 2016 e timpul să mergi la o clasă de yoga. Te vei bucura de rezultate mai bune decât crezi. Beneficiile unei asemenea ședințe trec dincolo de cele fizice și se duc în zona mentală – vei învăța să ai nu doar control asupra mușchilor, ci și asupra gândurilor tale. Mai mult, yoga îți va alungi musculatura, îmbunătăți postura și lucra mușchii din profunzime (pe care la alte antrenamente nu reușești să îi pui la treabă).

Mai multă tehnologie purtabilă

Anul 2016 va aduce mai multe dispozitive purtabile utile pentru antrenamentele tale. Deși pe unele probabil le-ai avut și până acum – Jawbone, Fitbit, Garmin sau alte ceasuri inteligente – noul an vine cu o specializare a dispozitivelor în funcție de nevoile personale. Pe piața din România deja se anunță apariția primei brățări inteligente dedicate boxerilor și luptătorilor, dar care va avea aplicabilitate și în sală – Jaboo. Dincolo de numărarea pașilor și o estimare a caloriilor arse, gadgeturile purtabile te vor ajuta în sală prin monitorizarea efortului, transmiterea de mesaje motivaționale și chiar indicații pentru fiecare aparat în parte.