Ca să participe la o competiție cu vikingi, Niklas Klingh a apelat la experții World Class, intrând într-un program de transformare completă. Tu ce ai fi în stare să faci ca să te întreci cu cei mai puternici?

Competiţia Tough Viking, din Suedia, care se va desfășura în august 2014, nu e tocmai pentru cei slabi de înger: 12 kilometri și 12 obstacole care te trec prin apă, foc, noroi şi curent electric. Dar Niklas are obiective bine stabilite: "Să păşeşti în afara zonei tale de confort poate fi înfricoşător la început, dar după un timp faci faţă provocărilor din ce în ce mai bine. E un sentiment fantastic. Acestea sunt momentele în care creşti".

Schimbări în stilul de viață

Niklas Klingh

Suedezul de 40 de ani, căsătorit cu o româncă, s-a mutat în România în mai 2013 şi conduce de aici, alături de soţia sa, franciza Nomasvello, cea mai mare reţea de centre de înfrumuseţare din lume. Înainte să se ocupe de acest proiect a lucrat pentru H&M; job care l-a purtat prin toată lumea, inclusiv în India – "a fost o experienţă care mi-a deschis ochii, mintea şi felul de a privi lucrurile".

Niklas vrea să participe la Tough Viking din dorinţa de a face o schimbare în stilul său de viaţă. În acest proces el va fi ajutat de dr. Șerban Damian, nutriționist, și de Raul Toma, antrenor personal World Class.

Programul de transformare prin care va trece Niklas are la bază un plan mixt de antrenament, cu accent pe o dietă adaptată, care să susţină efortul fizic intens depus la antrenamente.

Plan alimentar pentru efort intens

"Niklas pornește cu o sănătate optimă, o compoziţie corporală corectă, o alimentaţie fără derapaje prea mari şi un istoric destul de bun în ceea ce priveşte sportul", explică dr. Şerban Damian, nutriționist sportiv.

Aşadar, nu este nici pe departe "un caz «de recuperat», ci unul care va face trecerea de la stadiul «OK» la unul superior. Împreună cu antrenorul, vom încerca să îi îmbunătăţim substanţial performanţele fizice, demonstrând că un bărbat de 40 de ani, cu familie şi responsabilităţi profesionale, poate să ajungă într-o formă fizică de invidiat. Rolul alimentaţiei în această situaţie este de a susţine efortul fizic intens la care va fi suspus în cadrul antrenamentelor. Este, în principiu, o alimentaţie echilibrată, care îi asigură suficiente proteine, dar mai ales carbohidraţi, cele mai importante nutrimente pentru tipul de antrenament pe care îl face în această perioadă. Suplimentele nutritive joacă, de asemenea, un rol cheie, acoperind necesităţile speciale", a explicat dr. Șerban Damian.

Condiție fizică de atlet

Niklas Klingh

Aceasta este ținta lui Raul Toma pentru Niklas. "Pentru mine Niklas Klingh este una dintre cele mai mari provocări profesionale de până acum. Nu trebuie să slăbească, el fiind deja în formă, nu trebuie să-şi dezvolte masa musculară ca cea a unui culturist, nu este de ajuns să îi îmbunătăţesc condiţia fizică, pentru că are deja una destul de bună. Trebuie să transform un om obişnuit, cu un regim normal de mers la sală într-un atlet desăvarşit: mai puternic, mai rezistent, mai rapid. Aceste atribute îl vor ajuta pe Niklas, peste șase luni, să-și transforme visul în realitate șase luni", a spus antrenorul World Class.

Urmărește evoluția lui Niklas din acest proces de transformare. Te vom ține la curent cu schimbările din antrenamente și dietă. Dacă ai un vis sau vrei pur și simplu să-ți remodelezi corpul, trimite-ne un e-mail pe adresa redactie@w.worldclass.ro cu subjectul «Transformare», povestește-ne de ce vrei să o faci și poți beneficia de sfaturile experților noștri.