În a doua lună de pregătiri, Niklas a ajuns să ardă 1.200 de calorii în timpul unui antrenament, deși s-a luptat cu două răceli, şi a descoperit beneficiile unui regim alimentar echilibrat.

Pe Niklas, suedezul care doreşte să se transforme cu ajutorul World Class pentru competiţia Tough Viking, ți l-am prezentat în urmă cu aproape o lună. A început încet, cu o îmbunătățire treptată a condiției fizice, dar acum antrenamentele s-au transformat într-un mix de exerciţii pentru forță şi rezistenţă. La o astfel de sesiune de o oră-o oră și jumătate Niklas a ars între 800 şi 1.200 de calorii.

Niklas

"La început efortul era mai mare din cauza obiceiurilor mele alimentare. Nu consumam niciun supliment, ceea ce a fost mai dificil pentru corpul meu“, povesteşte Niklas. „Când treci de la o activitate fizică deloc constantă la 3-5 antrenamente pe săptămână ajungi să simţi o mare oboseală şi dimineaţa şi seara".
În ciuda epuizării fizice, Niklas poate enumera fără mare greutate toate aspectele care s-au schimbat în bine de când urmează antrenamentele: pielea este mai fermă, somnul, dispoziţia şi starea de sănătate per total s-au îmbunătăţit, iar flexibilitatea crescută îl face să nu mai aibă dureri în zona lombară.

Dependent de mișcare

Niklas si Raul Toma

Există şi ceva cu care Niklas nu prea se poate obişnui. "Cu cât mă antrenez mai mult cu atât mă distrez mai mult, aşa că nu prea îmi place să mă odihnesc între antrenamente", se plânge el mai în glumă, mai în serios. "Dar înţeleg că e o parte foarte importantă. Raul îmi aminteşte de asta tot timpul."

Raul Toma, antrenorul World Class, nu își lasă elevul să se plictisească şi îi pregăteşte surprize pentru un antrenament divers. Săptămâna aceasta Niklas va începe antrenamente de hipertrofie musculară şi de Mixed Martial Arts.

"Am făcut cu Niklas fix 30 de antrenamente până acum. A început cu unele de adaptare, apoi a continuat cu cele de rezistenţă,iar dieta a fost adaptată acestor cerinţe", povestește Raul.

Niklas

Iar testele fizice demonstrează evoluția (valori de la începutul antrenamentelor vs. valori din a doua lună):
- burpees: 16-26/minut
- plank, atingerea mâinilor alternativ: 80-100/minut
- pliometrice pe step: 32-60/minut
- genuflexiuni: 30-65

Mâncare pentru sănătate

Tot în această perioadă Niklas a început să se acomodeze cu noul regim alimentar, care "a fost conceput astfel încât să nu-i complice prea mult existenţa", explică dr. Şerban Damian, nutriționist sportiv. "Pentru că a trecut şi prin două viroze respiratorii destul de serioase, am preferat să mergem pe o variantă soft de regim, menită mai curând îmbunătăţirii stării de sănătate şi stimulării sistemului imunitar."

Niklas

Pentru Niklas dieta propusă de Şerban este o schimbare binevenită, însă un singur lucru îi dă bătăi de cap. "E foarte greu să găseşti un restaurant în Bucureşti care serveşte mâncare ecologică sau care să ofere un meniu sănătos. Când urmezi o dietă ţi-ar plăcea să cunoşti gramajele din meniu, iar un logo verde ar trebui să te informeze dacă felul de mâncare este preparat într-un mod sănătos." Tocmai din acest motiv a început să își pregătească diverse mâncări acasă, în limita timpului disponibil. Află de aici mai multe de meniurile care îl ajută să se mențină în formă.