Povestea celor trei a ajuns la final. Duminică se dă startul pentru Ironman Barcelona și chiar înainte de plecare am vorbit cu Paul, unul dintre membrii echipei The Challenge:

„Când naiba a trecut un an de zile? M-am obişnuit să le zic celor din jur că mai sunt x luni sau săptămâni până la Ironman Barcelona și uite că e Duminica ce vine!
Din păcate doar eu mă prezint la start. Silviu (pentru că nu am strâns destui bani în proiect) şi-a făcut propriul Ironman în jurul Bucureştiului, iar Ioana a fost nevoită să zică Pas din cauza unor probleme la spate, acutizate după participarea la Campionatele Mondiale de Half-Ironman din Canada.
Planul de nutriţie pare mai complicat decât extragerea unui radical şi trebuie să fac rost de o cutie de carton pe care să o burduşesc cu bule de aer, astfel încât să îmi ajungă bicicleta întreagă la destinaţie. Am un morcov mare cât cel de la Ikea înfipt în pupă, dar în acelaşi timp simt deja entuziasmul şi anticipaţia startului.
Mersi tuturor celor care au fost alături de noi: în antrenamente, pe Facebook, cu o vorba bună sau un picior în fund. Revin marţi în ţară cu veşti proaspete şi o experienţă demnă de povestit copiilor (oricare ar fi deznodământul).“