Clasele de Grit, Body Pump, Body Combat şi CXWORX şi-au schimbat mişcările luna aceasta. Le-am încercat pe toate și îți spunem ce mușchi îți vor fi cu adevărat testați.

Înainte să începem turul de forță, l-am întrebat pe Peter Ambjörn, Product Manager World Class Romania, cum sunt noile versiuni de antrenamente de la Les Mills. Și doar din numele lor am estimat ce urma să ne aștepte în sală: "Strength in numbers with Les Mills BODYPUMP, Fight the good fight with Les Mills BODYCOMBAT, Strong to the core with Les Mills CXWORX, The workout distilled – GRIT STRENGTH şi So much achieved. So little time – GRIT PLYO".

Am intrat în sală la fiecare dintre aceste ore, iar la sfârșit am discutat și cu antrenorii care le țin.

Combo

Body Pump - până la epuizare

Dacă la versiunea precedentă ai fi putut spune că fandările sunt cel mai greu moment din antrenament, acum cu greu te vei putea hotărî între noile fandări și cele trei minute (poate erau mai puține, dar au părut o veșnicie) de exerciții pentru triceps.

"Ştim deja că efectul acestei clase este dat de numărul mare de repetări. Fiecare program nou ne aduce muzică fresh, câteva combinaţii şi mişcări noi, însă conceptul rămâne acelaşi. Asta găsim şi la Body Pump 88. Un program intens care îţi va îmbunătăţi cu siguranţă condiţia fizică şi te va face să te simţi tot mai puternic şi încrezător", a explicat Anca Bucur, antrenor de fitness – ține clase de Body Pump în cluburile World Class din Plaza și Downtown.

Mai puternic cu siguranță, pentru că exercițiile de spate s-au înmulțit, iar fandările sunt, dacă se putea, și mai grele. Așa că atunci când încerci pentru prima oară versiunea nouă de Body Pump, încarcă bara cu mai puține greutăți decât de obicei.

Grit Strength şi Plyo - 3, 2, 1, Go!

Este numărătoarea pe care o vei iubi și urî în același timp. Pentru că la noua versiune de Grit nu mai lucrezi pe o melodie întreagă, ci, într-un interval determinat de numărătoare, trebuie să faci cât mai multe repetări. "Exerciţiile sunt, în mare parte, aceleaşi. Ce face noul Grit diferit de celelalte este ideea de competitivitate. Repetările nu mai sunt pe muzică, aşa că ai posibilitatea să îţi duci corpul la potenţial maxim și să setezi noi limite cu fiecare antrenament", explică Bogdan Dochian, antrenor de fitness – predă Grit în World Class America House.

Dacă ești un client obişnuit al celor două clase explozive, nu vei da peste provocări necunoscute. Însă, pregătește-te să faci flotări cu o viteză la care nici nu visai și sărituri mai explozive ca niciodată.

Attack

Body Combat - energie explozivă

Aici lucrurile stau altfel. La Body Combat 58 creşte considerabil nivelul de intensitate al clasei. Gabriel Vasilescu, Chief Operation Officer World Class – are clase de Body Combat în World Class America House, explică de ce: "Spre deosebire de coregrafiile anterioare, cea nouă are un tempo foarte ridicat încă de la melodia de încălzire, stabilind astfel nivelul ridicat de energie din următoarele melodii. Combinaţiile de lovituri sunt mai simple, folosindu–se mult mai multe repetări pe fiecare lovitură în parte".

Deși inspirat din lupte, Body Combat rămâne un antrenament la fel de distractiv. Pregătește-te așadar să lovești, să transpiri mai mult ca de obicei, să-ți testezi dexteritatea în special la combinațiile noi pentru picioare și să pleci cu o stare de spirit mult mai bună.

Combat

CXWORX - o planșă interminabilă

Când te duci la CXWORX te aștepți, evident, să-ți lucrezi abdomenul stând în planșă. Însă nu îți trece prin cap că vei sta minute în șir. Ei bine, noua versiune a acestui antrenament îți testează stabilitatea la orizontală timp de vreo două minute. Iar dacă nimerești un antrenor care alege bonus-trackul cu coborâri alternative de genunchi (o să vezi pe viu despre ce vorbim), ai toate șansele să pleci (aproape) cu pătrățele de la oră.

Și acesta nici măcar nu e singurul moment solicitat. "La CXWORX 13 apare o mişcare nouă în Track 3, de «Standing Straight», care se numeşte Lunge with Mac Raise. Exerciţiul solicită toți muşchii pentru că foloseşte atât membrele superioare, cât şi cele inferioare. În plus, necesită stabilitate și o postură a corpului corectă", explică Martina Bravená, antrenor de fitness – predă CXWORX în cluburile World Class din Promenada și Jolie Ville. Noi confirmăm. Sunt genul de fandări pe care le vei ține minte.