După luni de pregătire, Niklas Klingh şi-a îndeplinit visul – a trecut linia de Finish a competiţiei Tough Viking.

Pe Niklas l-ai cunoscut la începutul acestui an. Hotărât să participe la o competiție extrem de solicitantă, suedezul a renunțat la stilul de viață comod și a apelat la experții World Class ca să ajungă într-o formă fizică demnă de un viking. Și asta pentru că Tough Viking, competiția desfășurată la sfârșitul lunii august în Suedia, este pentru cei cu adevărat puternici.

Rezultate de viking

După mai bine de jumătate de an de antrenamente intense cu Raul Toma, antrenor personal World Class, Niklas a demonstrat că are calitățile unui adevărat viking și a încheiat cu succes concursul. Suedezul a reușit nu numai să depășească cu brio 23 de obstacole din cele 25 existente, dar și să încheie cursa pe o poziţie excelentă: 1.036 din 5.000. Nu a suferit nicio accidentare, iar timpul obţinut a fost impresionant: o oră și 58 de minute. Nu toți participanții au reușit să țină pasul. S-au înregistrat 160 de abandonuri, o treime din acestea fiind în rândul femeilor.

Antrenamente pentru performanţă

"A fost o super experiență, pe parcursul căreia am înfruntat 25 de obstacole", povestește Niklas. "Am trecut prin provocarea focului, durerii, gheții, lipsei aerului, înotului și scufundărilor cu obstacole în mare. Ne-am luptat cu mlaștini, cățărat, sărituri, cu soldații suedezi de elită și, nu în ultimul rând, cu 10.000 de volți!"

Cursa a fost atât de dură încât cei 15 kilometri de alergare dintre obstacole au părut floare la ureche. Asta și datorită programului de antrenament pregătit de Raul Toma.

"Antrenamentele cu Raul au fost de multe ori mai grele și mai intense decât competiția. Când am început să lucrez cu el, eram destul de sedentar și într-o formă fizică medie. Însă Raul m-a antrenat pentru a-mi crește forța, capacitatea pulmonară și rezistența. M-am simţit foarte bine pregătit, deși e imposibil să fii 100% pregătit pentru tot ceea ce poate apărea într-o astfel de competiție", mărturisește Niklas. "Acum chiar că mă simt ca un adevărat viking suedez!", a încheiat el mândru.

Nici nu s-a terminat bine concursul că Niklas se gândește deja la următorul. I-ar plăcea să repete experiența mai ales că antrenamentele sunt cu mai amuzante atunci când au un scop bine definit.