Dacă vrei un corp puternic, dar armonios, nu trebuie nici să stai doar printre fiare. Anumite clase de grup sunt gândite să te facă mai puternic, iar dacă găsești mixul potrivit, te vei bucura de rezultate excelente.

Evident, nu vorbim de clădirea unui corp de culturist, ci despre creșterea masei musculare și de modelarea mușchilor deja existenți. Astfel, vei avea mai multă forță și vei căpăta un corp funcțional, puternic, mai ales în zona CORE (abdomen, umeri, spate, piept).

Nu fugi de acest tip de antrenamente, chiar dacă faci parte din publicul feminin. Poți merge liniștită la antrenamente precum Body Pump sau Grit Strength, pentru a-ți transforma masa adipoasă în masă musculară.

Pentru bărbați, recomandăm și clase cardio pe lângă cele de strength, dar și antrenamente de rezistență. Schwinn cycling, de exemplu, solicită partea inferioară a corpului, dar și rezistența la efort.

Antrenamentele CORE, de tip CXWORX™, C-Core sau TRX combină forța și funcționalitatea corpului și sunt recomandate clienților de ambele sexe.

Încearcă programul de mai jos pentru 2-3 săptămâni și observă rezultatele.

(3 x strength, 2 x cardio, 1 x TRX, 2 x Core, 2 x stretch)
Luni: Body Pump + Schwinn cycling
Marți: C-Core
Miercuri: Grit Strength + Schwinn cycling
Joi: pauză sau Yoga (stretch)
Vineri: Body Pump + CXWORX
Sâmbătă: TRX*
Duminică: pauză sau Yoga (stretch)

*TRX – antrenamentul prin suspensie TRX este eficient pentru creșterea forței, a echilibrului, a flexibilității și lucrează zona CORE.

 

Martina Bravena este Group Fitness Coordinator și Schwinn Master Instructor

Foto: Les Mills