Singurul instructor certificat din România pe acest tip de antrenament îți spune de ce merită să folosești noul accesoriu de fitness din sălile World Class.

Accelerarea metabolismului, tonifierea muşchilor, agilitate, forţă, sute de calorii topite – acestea sunt doar câteva dintre beneficiile aduse de un antrenament cu Bulgarian Bag. Dacă ai văzut pe cineva prin sală rotind deasupra capului un fel de semilună în timp ce îi curgea picături de transpiraţie pe frunte, atunci să fii sigur că ai asistat la un exerciţiu cu acest nou accesoriu de fitness. Acum este folosit doar în antrenamentele personale, dar în curând îl vei putea utiliza și la clasele de group personal training, cu cel mult 10-15 persoane. 

Deşi pare genul de antrenament la care doar ce avansaţi pot face faţă, antrenamentul cu Bulgarian Bag este uşor de adaptat oricărui nivel de condiție fizică – de la începători până la avansați. În plus, conţine atât un set de mişcări specifice, cât şi elemente clasice de antrenament, eficientizate cu ajutorul sacului. Spin, snatch, swing, sunt câteva dintre exerciţiile create special pentru Bulgarian Bag. Dar nu este necesar să adăugi aceste tehnici noi; poți la fel de bine să urmezi un set de exerciţii doar cu elementele de basic training, folosind sacul pe post de greutate simplă, care creşte intensitatea oricărui antrenament şi lucrează toate grupele musculare.

Ca să aflăm mai multe despre acest accesoriu de fitness, am stat de vorbă cu Iulian Panait.

Cum te-ai apucat de Bulgarian Bag?
Ideea de a mă trimite la cursurile de Bulgarian Bag a venit din partea managerului nostru, Gabriel Vasilescu, care are tot timpul grijă să fim cât mai bine pregătiți și la curent cu cele mai noi trenduri în fitness. Așa am ajuns în Anglia, pentru a învăța să lucrez cu acest eficient sac.

Ce îți place cel mai mult la acest tip de antrenament?
Este total body workout, provocator și foarte eficient.

Tu cum te antrenezi?
Cu sacul poți lucra în foarte multe feluri, de la antrenament general pentru îmbunătățirea condiției fizice până la dezvoltarea forței și, mai ales, tonifierea zonei abdominale. De obicei, eu le aplic pe toate, pentru a mă menține în cea mai bună condiție fizică.

Cui îi recomanzi acest antrenament?
Singurele persoane care au interdicţie clară la acest tip de antrenament sunt clienţii care au probleme cu spatele, de genul hernie de disc sau care nu au voie să lucreze cu greutăţi, în general. În rest, oricine poate încerca Bulgarian Bag. Rezultatele sunt spectaculoase și destul de rapide.

De câte ori pe săptămână le recomanzi clienților să vină la sală?
Pentru eficiență sunt necesare 3-5 şedinţe pe săptămână şi diversificarea antrenamentelor. Așa că pe lângă Bulgarian Bag, merg perfect o oră de Body Pump, una de Cycling, Grit sau orice altceva.