Fără să știi, s-ar putea să fi ales cea mai bună metodă de pierdere în greutate. Yoga te va ghida psihic și fizic în drumul tău către schimbare.

Majoritatea persoanelor care își doresc să slăbească, asociază pierderea kilogramelor cu mișcarea. Nu este deloc greșit, însă cum le spun tuturor clienților mei, nu este suficient, deoarece slăbitul este un proces în care sunt incluși mai mulți factori: alimentația, stilul de viață, calitatea somnului, eliminarea factorilor de stres. Yoga poate produce schimbări în toate aceste planuri, schimbări care modifică în bine obișnuințele și le întărește.

Efectele claselor de Yoga asupra corpului tău
- Sunt posturi în Yoga care îmbunătățesc funcționarea glandei tiroide, eliberând hormoni care pot ține în frâu apetitul pentru mâncăruri nesănătoase.
- Anumite posturi stimulează activitatea gastrointestinală, ajutând la detoxifierea organismului și la o bună funcționare a ficatului, scăzând colesterolul și eliminând mai rapid grăsimile.
- Te scapă de nivelul de stres. Practicând yoga înveți să respiri corect, ceea ce îți calmează sistemul nervos simpatic, iar stările de stres, anxietate, depresie sunt diminuate. În plus, nivelul cortizolului (hormonul stresului) scade; atunci când este produs în exces acest hormon stimulează acumularea de grăsime abdominală.
- Te ajută să dormi mai mult și mai bine. Astfel, organismul va fi mai odihnit și echilibrat hormonal, ceea ce reduce poftele subite de mâncare, generate de o scădere bruscă a glicemiei.

Persoanele care practică yoga sunt mai conștiente de felul cum trăiesc și sunt mai atente la propriile alegeri atât în ceea ce privește alimentația, cât și legate de stilul de viață. Nu uita, "Echilibrul și liniștea se află în noi, trebuie doar să le descoperim".

Namaste,

Alina Grecu, antrenor personal World Class și instructor certificat 200 Hr YTT acreditat Yoga Alliance