Te invităm la o clasă particulară de yoga cu Julio Papi. Urmărește-i mișcările, apoi reia secvența împreună cu el.

Ca să poți face mișcările din acest video, este indicat să mai fi avut contact cu câteva clase de yoga. Prin exercițiu, vei descoperi în care asană trebuie să te concentrezi mai mult pe respirație. Nu te grăbi, ia-le pas cu pas, observă-te și bucură-te de antrenament.

a) Înainte de antrenament, fă o încălzire prelungită. E recomandat să repeți de două ori Salutul Soarelui complet. Dacă poți, fă și seriile Virabhadrasana.

b) Înainte să faci o secvență completă, încearcă să înțelegi și să exersezi fiecare asană în parte.

Video-ul conține două părți: o serie efectuată din îngenunchiat și una din șezut. Acum ți-o prezentăm pe prima, iar săptămâna viitoare revenim cu următoarea.

Seria îngenunchierilor

Secvența 1 (de la 0” la 2’05”)
De la Shashank Bhujangasana la Adho Mukha Svanasana. După Adho Mukha Svanasana (Câinele cu fața în jos) stai câteva secunde în Balasana (Poziția Copilului). Înainte să treci la următorul pas, repetă de trei ori această secvență.

Secvența 2 (de la 2’06” la 3’03”)
Utthan Pristhasana (Poziția șopârlei). Execut-o doar dacă ai mai făcut-o sub supravegherea unui instructor de yoga. Altfel, treci în Ashtanga Namaskar și menține poziția. Ashtanga Namaskar (Poziția salutului din opt puncte) este inclusă în Secvența 1.

Secvența 3 (de la 3’04” la 4’00)
Sarsangasana (Poziția Iepurelui) și Hast Uttit Asana în Vjrasana (îngenuncheat și cu mâinile în sus). În Poziția Iepurelui nu lăsa capul pe spate odată ce ai ajuns cu fruntea pe saltea. Adu genunchii pe rând, către frunte. Hast Uttit Asana trebuie să îți întindă coloana, creând spațiu între vertebre.

Secvența 4 (de la 4’00 la 4’50”)
Tranziție. Stai în Adho Mukha Vjrasana. Este un exercițiu care lungește mult coloana și necesită o respirație adâncă. Menține mereu brațele deschise, coapsele jos și coatele în extensie. Antebrațele nu trebuie să atingă podeaua. Sprijină-te în palme, distribuind greutatea în mod egal. Găsește lungimea maximă dintre vârfurile degetelor și zona lombară la care poți să menții poziția corectă timp de două minute.

Când ai învățat seria, repet-o de 2-3 ori, de la cap la coadă.