Dacă te-ai familiarizat cu mișcările din Hatha Yoga Fusion – partea I, este momentul să-ți duci corpul la un alt nivel.

Înainte să urmezi mișcările, ține cont că acest video nu este recomandat începătorilor. Nu te grăbi, execută fiecare asană pas cu pas, observă-te și bucură-te de antrenament. Nu uita, cum îți spuneam și săptămâna trecută, trebuie să faci câteva mișcări la început:
a) înainte de antrenament, fă o încălzire prelungită. E recomandat să repeți de două ori Salutul Soarelui complet. Dacă poți, ar fi indicat să execuți și seriile Virabhadrasana.
b) înainte să faci o secvență completă, încearcă să înțelegi și să exersezi fiecare asana în parte.

Seria exercițiilor în șezut

Secvența 5 (de la 5’00 la 6’40”):
Din Santolanasana (the Plank Pose) în Bakasana (Patient Crane Pose) și Setu Asana la final. În Bakasana genunchii trebuie să fie îndoiți până în dreptul axilei. Tot brațul este întins pe tibie. Schimbă poziția mâinilor când genunchii, axila, brațele și tibiile sunt în poziție. Ridică, pe rând, câte un picior și împinge capul ușor înainte.

Odată ce ești în echilibru, apasă cu palmele în podea și întinde coatele. Stai jos cu picioarele întinse și execută Setu Asana. Ca variantă mai ușoară, menține genunchii îndoiți la 90 de grade.

Secvența 6 (de la 6’41” până la final):
Parivrrtta Paschimottanasana (extensie răsucită) este pentru avansați. Fă-o doar dacă ai mai exersat-o cu un instructor de Yoga. Altfel, treci în Paschimottanasana (extensie), apoi în Matsyasana (Poziția Peștelui) și în final Shavasana. Stai în Shavasana pentru cel puțin 10 respirații.

În această a doua serie, în special în Secvența 6, poți să menții asanele mai mult timp. Inspiră și expiră profund, observă-ți corpul pe interior și la exterior.