Who runs the world? Fitness. Aceasta este concluzia ultimilor ani la capitolul sport. Iar în 2015 trendul continuă și chiar se dezvoltă.

Fie că e vorba de sporturi de echipă, alergare, înot sau cycling, 61% din populația adultă a întregului Glob practică unul dintre aceste tipuri de mișcare. Iar cei mai mulți au vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, conform studiului Les Mills Global Consumer Fitness Survey realizat în 2013.

76% dintre tinerii care fac parte din acest grup aleg activitățile sportive indoors, precum mersul la sală, participarea la ore de group fitness, yoga sau box. În general, cele mai populare antrenamente sunt cele de functional training.

Alege-ți trendul preferat pentru 2015

Pe lângă functional training – deja în top de câțiva ani – alte tipuri de antrenamente își fac anunțată prezența pentru 2015. Noi am făcut o selecție cu cinci dintre trendurile în sport pe care merită să le încerci în acest an.

HIIT (High Intensity Interval Training). Acest tip de antrenament se referă la alternarea unor exerciții foarte intense, cu pauze scurte între ele. De exemplu, CrossFit. Nu solicită mult timp și este un mod foarte eficient de a te antrena.

Functional training. Este structurat pe exerciții și mișcări pe care le faci în fiecare zi: ridicări, genuflexiuni, flotări și lucrează grupe mari de mușchi. Este un full body workout, iar unul dintre cele mai cunoscute astfel de antrenamente este BODYPUMP.

Personal Training. Ce poate fi mai motivant decât să ai propriul antrenor, care să te supravegheze și să te corecteze numai pe tine? El îți urmărește evoluția și te ajută să îți atingi obiectivele, fie că e vorba de slăbire sau de tonifiere.

Boot Camp. La aceste antrenamente ești exact ca într-o tabără. Nu degeaba îi zice bootcamp. Spre deosebire de personal training, la Boot Camp se lucrează în grupe cu un număr destul de mare de participanți, ritmul este foarte alert și, pe lângă forță, îți solicită la maximum și agilitatea și capacitatea de concentrare. Go, team!

Antrenamentele "express". Durează între 20 și 30 de minute. Sunt ideale dacă nu ai prea mult timp la dispoziție pentru sport, dar vrei rezultate rapide. Mergi la clase precum X-FIT EXPRESS sau CXWORX – au câte 30 de minute, dar sunt extrem de eficiente. La final te vei simți ca după o clasă de 60 de minute.

Cu siguranță sportul nu mai este doar un obicei extrem de sănătos, ci și la modă. Poate măcar asta te va convinge să te ridici de pe scaun și să iei parte la trendul care îți poate schimba viața în bine.

Foto: Les Mills