Deși în mod normal ar trebui să îți iei mineralele, vitaminele și nutrimentele din alimentație, calitatea scăzută a produselor actuale lasă aceste nevoi neacoperite. Iată ce poți face:

1. Începe cu un complex de multivitamine, Omega-3 și calciu, însoțit de vitamina D3 și proteine cu absorbție rapidă în corp (whey protein). Toate sunt ideale după antrenament și îți vor ajuta corpul să funcționeze mai bine. Omega-3 îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular, iar calciul ajută la întărirea sistemului osos, mai ales în cazul femeilor care au de 4-5 ori mai multe șanse de a dezvolta afecțiuni osoase.

2. Optează și pentru cartilaj de rechin, care ajută articulațiile, întărește sistemul imunitar și conține peste 50% proteine de colagen pur, aminoacizi, necesari pentru elasticitatea țesuturilor, refacerea ligamentelor și a tendoanelor.

3. Consultă-ți medicul. Însă, înainte să iei orice supliment, este important să mergi la medic și să îți faci o evaluare a stării de sănătate, a profilului genetic, a alimentației și odihnei.

 

Marius Berbecuț este Group Fitness Coordinator World Class Cluj Iulius și Polus.