Mici schimbări în stilul de viaţă al familiei îl vor ajuta pe cel mic să crească mai sănătos.

Obezitatea infantilă este o problemă în creștere pe tot mapamondul, îngrijorătoare, deoarece copii supraponderali sunt supuși riscului de a deveni adulți obezi. Programele de pierdere în greutate nu sunt recomandate în cazul celor mici, aceștia având nevoie de nutrimente adecvate pentru a se dezvolta și a crește sănătos. Soluția optimă este consumarea alimentelor sănătoase și desfășurarea unei activități fizice constante.

Uneori cele mai simple măsuri sunt şi cele mai eficiente. Adoptă-le pe cele de mai jos şi cu siguranţă cel mic se va simţi mai bine.

Cumpără alimentele potrivite. Asigură-te că în bucătăria voastră există mereu fructe și legume proaspete și cereale integrale – sunt baza unei alimentații sănătoase.

Înlocuieşte sucurile bogate în zahăr și calorii goale, cu cele cu un conținut caloric scăzut, precum apa și laptele degresat.

Înscrie-l la cursuri extraşcolare. Activitățile fizice zilnice sunt foarte importante. Echipele școlare de sport, cursuri de dans și alte activități organizate sunt o modalitate foarte bună de a-i determina pe copii să facă mișcare.

Faceţi toţi sport. Nu uita că întreaga familie trebuie să participe la activitățile fizice pentru a-l stimula pe cel mic.

Arătă-i cât de mult este îl iubeşti. Pare banal si firesc, dar de multe ori uităm să facem asta şi este un gest la fel de important ca toate cele de mai sus. Pentru cel mic iubirea necondiţionată este un sprijin moral neprețuit! 

Gabriel Vasilescu este COO World Class International, antrenor personal și instructor de fitness.