Dacă simți că antrenamentele tale pe bandă nu mai dau rezultate, trebuie să schimbi ceva. Cea mai simplă soluție ar fi să alergi mai mult, însă există metode mult mai bune pentru a avea un antrenament mai eficient.

Presară puțină viteză
Corpul tău este obișnuit să alerge la un anumit ritm și la o anumită intensitate. Prin includerea intervalelor îl vei scoate din zona de confort și îl vei obliga să lucreze mai intens atât atunci când alergi cu viteză mare, cât și în momentele de revenire/alergare în ritm normal.

Înclină banda
Alergarea pe bandă înclinată are multe beneficii pentru corp. Printre cele mai importante se numără creșterea flexibilității la nivelul șoldurilor și genunchilor, precum și mărirea capacității de efort prim implicarea mai multor fibre musculare în alergare și menținerea unui ritm cardiac mai alert decât în alergarea "pe plat".

Include exerciții de forță în antrenamentul tău
O sesiune de forță înaintea uneia de alergare nu doar că te va ajuta să îți dezvolți musculatura, dar îți va obliga corpul să ardă mai multe calorii pentru a face față efortului. Chiar și un antrenament scurt de 20-30 de minute înainte de alergare îți poate maximiza numărul de calorii arse.

Fă-ți o zi… dublă
Pentru a-ți stimula metabolismul și a arde mai multe calorii în cursul unei zile, adaugă o sesiune dublă de alergare în rutina săptămânală. Ieși la o alergare dimineața și încheie-ți ziua cu încă un antrenament ușor.

Liniștește-ți mintea
Știi bine că sportul eliberează endorfine în corp, așa numitele „molecule ale fericirii“, dovedind că mintea și corpul sunt interconectate și beneficiază împreună de stabilitate și echilibru. Reversul medaliei este perfect valabil. O minte relaxată poate ajuta la obținerea unui corp mai tonifiat. Dacă mintea este tensionată, mușchii rețin acea tensiune și nu pot performa la capacitate maximă. Dacă mintea este calmă și concentrată, corpul va reacționa pozitiv și tu vei avea parte de un antrenament mai eficient.