Dacă te numeri printre femeile care îşi doresc braţe bine lucrate, umeri definiţi, spate şi abdomen întărit, pentru o postură corectă, află că te poți bucura în scurt timp de toate aceste rezultate.

Dezvoltarea şi definirea părţii superioare a corpului are foarte multe beneficii. În primul rând, masa musculară bine lucrată ajută la accelerarea metabolismului şi, implicit, la arderea ţesutului adipos. Apoi, aspectul sexy: brațele tonifiate arată excelent în orice rochie. Și, deloc de neglijat, majoritatea mişcărilor pe care le facem în viaţă de zi cu zi ne cer forţă, rezistenţă, tonus.

Exerciţiile pe care le urmezi pot fi cu greutăţi libere, greutatea corpului şi, bineînţeles, cu aparatele din sala de forţă.

Trucuri utile pentru antrenamente

Ca să obții rezultate rapide, trebuie să ții cont de câteva elemente importante:

- Începe antrenamentul cu o încălzire de cel puțin 10 minute;

- Flotările ajută la tonifierea brațelor, umerilor, pieptului și abdomenului. Începe cu cinci seturi a câte 10-20 repetări fiecare.

- Exercițiile cu gantere sunt utile pentru biceps, triceps și umeri. Lucrează-le în circuit, prin rotație, cu 10-20 de repetări pentru fiecare: flexii biceps, extensii triceps și fluturări laterale. Ia o pauză de 30-60 secunde, apoi reia exercițiile în aceeași ordine. Repetă circuitul de șase ori.

- Lucrează separat, la aparate, grupele mari (spate și piept). Foarte bune sunt: Lat Pulldown; Seated Cable Rows; Chest Press; Incline Press;

- Schimbă antrenamentele la 4-6 săptămâni; înlocuiește 1-2 tipuri de exerciții la fiecare grupă musculară și crește numărul de repetări (la cele cu greutatea corpului și gantere);
- Adoptă un meniu bogat în proteine, ca să hrănești fibra musculară;

- Nu uita de abdomene.

Anca Bucur este instructor de fitness în cluburile World Class și a câștigat de două ori titlul Miss Fitness Universe.