Uită de clasicul aerobic și renunță la ideea că astfel de antrenamente sunt exclusiv pentru femei. Clasele de group fitness s-au transformat în programe extrem de eficiente pentru orice scop – de la slăbit la crescut masa musculară.

Dacă abia ai început să mergi la sală și te simți dezorientat sau te antrenezi pe aparate de ceva vreme și ți-ai pierdut motivația, clasele de group fitness pot fi o alegere excelentă. Indiferent de obiectivul setat, fie că vrei să slăbești, să-ți mărești masa musculară, te antrenezi pentru sănătate sau pur și simplu de plăcere, îl poți atinge participând la astfel de programe. World Class îți oferă o varietate de clase, împărțite în patru grupe, care te vor ajuta să obții rezultate excelente indiferent de scop. Mai mult, combinând clasele de group fitness cu cele individuale, îți poți crea propriul program de antrenament, care să-ți satisfacă nevoile și să te ajute să atingi obiectivele setate mai repede.

Acum îți spunem totul despre aceste clase, iar în următoarele săptămâni, în fiecare zi de luni, îți vom propune un plan de antrenament pe o perioadă de două săptămâni și recomandări la clasele de group fitness de la World Class, în funcție de obiectivele pe care ți le-ai setat.

1. MIND – flexibilitate și forță

Această grupă de clase are antrenamente care îți vor îmbunătăți forța sau postura și unele cu un ritm mai lent, care te vor ajuta să devii mai flexibil și te vor învăța să te relaxezi.

Clase: Pilates, Yoga, Aqua, PortDeBras și Yogilates

2. WORK – cardio și fitness

Clasele din această grupă îți pun la dispoziție antrenamente care îți vor crește pulsul și de la care vei transpira, cu siguranță. Ai de ales dintre antrenamente precoregrafiate Les Mills™, cele inspirate din artele marțiale, cele funcționale sau clase cardio și de tonifiere în care se folosesc echipamente.

Clase: BODYPUMP™, BODYSTEP™, CXWORX™, BODYCOMBAT™, GRIT™ Plyo, GRIT™ Strength, Bosu, Metabolic, C-Core, Interval, Bag Boxing, TRX, Kick Box, Kangoo

3. MOVE – dans și coordonare

Dacă alegi clasele din această categorie, îți vei îmbunătăți coordonarea și, bonus, te vei distra în același timp, mai mult ca la orice alt antrenament!

Clase: Dance, Step, Zumba

4. SCHWINN INDOOR CYCLING

Schwinn cycling este un program care se focusează pe îmbunătățirea sistemului cardiovascular și lucrează partea inferioară a corpului. Există mai multe tipuri de Schwinn cycling și în cadrul fiecăruia se lucrează la o intensitate diferită a pulsului – antrenorul ți-l va comunica la începutul orei și te va ghida astfel încât să îl poți menține. De aceea, e recomandat să ai un monitor cardiac în timpul antrenamentelor.

Clase: HILL, High-end endurance, Fat burn, Fartlek și Extensive interval

 

Martina Bravena este Group Fitness Coordinator și Schwinn Master Instructor.

Foto: Les Mills