Deși o cifră foarte populară, ea nu este singura relevantă pentru transformarea ta. Află de ce și care te ajută cu adevărat atunci când vrei să pierzi în greutate.

Numărul de calorii care trebuie arse la un antrenament diferă de la individ la individ, în funcție de vârstă, greutate, activitate zilnică și nu numai. Poți începe calculul de la Rata Metabolică de Bază (caloriile pe care corpul le consumă fără ca noi să percepem, pentru buna lui funcționare și a organelor vitale).

Pentru bărbați:
RMB= 13,8 x greutate + 5 x înălțimea în cm – 6,8 x vârstă + 66
Pentru femei:
RMB= 9,5 x greutate + 1,85 x înălțimea în cm – 4,7 x vârsta + 665

Apoi, calculează Metabolismul de Menținere, "cheia" pentru a afla exact câte calorii trebuie să arzi în afară de cele consumate involuntar.

În funcție de stilul tău de viață poți calcula exact numărul de calorii pe care trebuie să le pierzi pentru a scădea în greutate. Dacă ai un stil sedentar, calculul este RMB x 1,2. Dacă faci până la trei antrenamente pe săptămână, atunci RMB se înmulțește cu 1,4. Dacă ai un stil de viață activ, cu până la cinci antrenamente pe săptămână, poți calcula RMB x 1,55, iar pentru până la șapte antrenamente pe săptămână, formula este RMB x 1,73.

 

Andrei Barbu este antrenor personal World Class Promenada