Mintea noastră este ca un organ care generează gânduri. Activitatea din mintea ta se transmite în fiecare celulă a corpului. Astfel, o minte agitată îl va determina pe mesagerul moleculelor corpului să comunice agitație celulelor, țesuturilor și organelor. În schimb, o minte liniștită trimite mesaje de pace și armonie fiecărei celule din tine. Şi asta deoarece un gând reprezintă un pachet de energie și informație. Focalizându-ţi atenția, prin meditație, asupra unui anumit lucru, reușeşti să intri în acel spațiu dintre gânduri în care se pot experimenta conștientizări profunde. Rămânând în această stare de liniște și claritate vei începe să te observi, să îți cunoști corpul și modul în care comunică el cu tine și, astfel, să îți dai seama cât de multe informații poţi afla de la sufletul tău, prin intermediul corpului.

Meditația poate fi făcută în mișcare, folosind muzică, rostind sunete, lucrând asupra centrilor energetici din corp, prin repetarea unor afirmații pozitive. Alegând gândurile, îţi schimbi perspectiva pe care o ai asupra ta și a lumii și poţi crea experiența de viață pe care să o trăieşti.

Indiferent de forma de meditație aleasă, informația va ajunge la nivel de celulă și ADN, pentru că fiecare gând generează o emoție care, la rândul ei, dezvoltă un sentiment. ADN-ul este influențat de sentimente. Când trăieşti stări de bucurie, recunoștință şi mulțumire, molecula de ADN se dilată. Când treci prin stări de furie, nemulțumire, stres şi frică molecula de ADN se micșorează. Prin urmare, nu uita niciodată partea bună a lucrurilor, iar corpul tău îţi va mulţumi.