5 minute și 30 de secunde și muzica potrivită – de atât spun experții de la Les Mills că ai nevoie ca să îți sculptezi picioarele.

Nu am auzit mai pe nimeni care să spună că îndrăgește fandările sau genuflexiunile de la BODYPUMP. Deși sunt cele mai utile exerciții pentru a-ți sculpta picioarele, atunci când auzi "încă șapte, super slow!", parcă simți cum ți se taie genunchii și îți vine să lași bara jos și să te așezi în poziția lotus. Însă, la noul BODYPUMP 93, exercițiile pentru picioare capătă un nou sens. 

Picioare zvelte în timp record

Mie, personal, la clasa de BODYPUMP cu Anca Bucur, mi-au tremurat picioarele abia la final, când am realizat că s-a încheiat setul pentru partea inferioară și am avut timp să-mi dau seama cât de mult și eficient am lucrat, în doar cinci minute și jumătate.

La BODYPUMP 93, cea mai nouă versiune a acestui antrenament, setul de exerciții pentru picioare este asezonat cu o piesă de la Klaypex ft Vivian, menită să facă poate cea mai grea parte a antrenamentului să treacă fără să-ți dai seama.

Setul începe cu genuflexiuni cu bara pe umeri, din care treci, fără pauză, în fandări. Multe repetări, pe ritmuri diferite, asezonate cu izometrie și pauze extrem de scurte. Treci de la super slow-uri la coborâri rapide și urcări în patru timpi la repetări single rapide. Toate acestea în cinci minute și jumătate, pe o piesă aleasă special ca să te ajute să lucrezi cât mai eficient, fără să te plictisești sau să simți că îți dai duhul pe parchetul din sală. 

Muzică pentru performanță

Specialiștii Les Mills spun că au ales această piesă pentru elementele electro, ritmul și vocile din piesă, care te vor transpune în altă lume, ajutându-te să te concentrezi și să lucrezi corect, pe ritm și să prinzi mișcările încă de la primele repetări.

Dacă simți că la final de antrenament îți ard coapsele și cobori treptele ca un cowboy, e bine. Mușchii au lucrat, iar picioarele tale încep să se contureze. Încearcă și te vei convinge ce minuni face muzica potrivită.

Foto: Les Mills