Unul dintre cele mai motivante și amuzante antrenamente este cel în grup. Și chiar dacă găsești greu oameni cu aceeași condiție fizică, asta nu reprezintă un impediment pentru evoluția personală. Din contră.

Principalul beneficiu în a lucra cu un antrenor personal este că totul se personalizează. Dacă, de exemplu, printre voi există cineva cu probleme de sănătate – fie accidentări mai vechi, la menisc sau ligamente încrucișate, fie probleme cu spatele care apar în urma statului prea mult la birou combinat cu lipsa de mișcare, antrenorul poate elabora un program de recuperare în funcție de problema de sănătate și o adaptează întregului grup. Astfel, coechipierului accidentat i se scade numărul de repetări, i se reduc greutățile cu care lucrează sau chiar i se schimbă anumite exerciții – pentru cei cu probleme la genunchi nu sunt recomandate săriturile, genuflexiunile tip sumo.
De fapt, de multe ori, exercițiile de recuperare pot fi utile tuturor membrilor grupului deoarece întăresc musculatura și îmbunătățesc mobilitatea articulară.

În cazul în care ești la extrema cealaltă – adică într-o formă fizică excelentă – vei face mai multe repetări și vei avea pauze mai mici.Iar dacă se lucrează cu greutăți, tu vei primi unele mai mari, astfel încât să fii suficient provocat. 

Cu ajustările necesare, oricine se poate antrena: cei mai în formă vor fi și mai bine pregătiți, iar cei accidentați se vor recupera alături de colegii de grup. De-a lungul timpului am observat o îmbunătățire mai rapidă a condiției fizice la persoanele care au ales antrenamentul în grup, deoarece s-au motivat reciproc, antrenamentul devenind mult mai plăcut și mai interesant. Iar asta ajutat persoanele participante să-și depășească limitele și să învețe să se susțină în echipă.

Mădălina Vlad este antrenor personal World Class Downtown și multiplă campioană națională la bob.