Apa este un refugiu excelent pentru zilele caniculare. Dar, dacă te-ai săturat de clasicele ture de bazin, avem câteva idei de mișcare care îți vor pune mușchii la treabă și te vor menține răcorit.

1. Kaiac-canoe

Teoria este simplă, iei o ambarcațiune ușoară, singur sau alături de unul ori mai mulți prieteni, cu pagaie sau padele și ieșiți pe apă. În practică, deplasarea pe apă în kaiac sau canoe necesită forță și echilibru. Astfel, o sesiune de vâslit de o oră devine un antrenament foarte eficient, care arde circa 400 de calorii într-o oră.

Unde? Încearcă lacurile de la munte sau din București ori rezervă-ți câteva zile ca să descoperi Delta Dunării cum nu ai mai făcut-o până acum. Echipamentul complet poate fi închiriat de la fața locului. Vesta de salvare este obligatorie, iar sportul este recomandat doar celor care știu să înoate la un nivel mediu.

2. Stand up paddleboard

Derivat din surf, acest sport este ideal pentru zonele unde valurile nu sunt prea mari. Stând în picioare pe placă, corpul tău va lucra să mențină echilibrul, în timp ce dezvoltă suficientă forță pentru a te deplasa cu ajutorul vâslei. Ai putea spune că doar stând timp de o oră scapi de vreo 500 de calorii. Sună bine, nu?

Unde? Pe lacuri, pe mare sau pe râuri domoale. Echipamentul este ceva mai greu de obținut, însă după una-două ture, îți vei dori să îți cumperi, ca să îl ai permanent la dispoziție. Recomandat doar înotătorilor care se pot descurca în ape adânci.

3. Mers sau alergat prin apă

Dacă nu ești amator de ambarcațiuni sau nu ai prea mare încredere în abilitățile tale de înotător, poți încerca mersul prin apă. Sună banal, însă apa opune suficientă rezistență cât să lucrezi intens mușchii din partea inferioară a corpului.

Unde? Ideal ar fi să încerci să mergi unu-doi kilometri pe malul mării, unde apa îți ajunge la pulpe. Evident, poți face asta și într-o piscină, doar că există riscul să aluneci. Dacă nu ți se pare suficient de solicitant, treci la alergare prin apă. În funcție de intensitate, vei arde între 300 și 500 de calorii într-o oră.

4. Aqua gym

OK, știm, nu sună a ceva foarte intens. Când zici Aqua gym te gândești la un grup de femei care dansează în apă. Dar crede-ne că e mai mult de atât.

Unde? Caută în programul World Class următoarea clasă și mergi să vezi despre ce este vorba. Partea cea mai bună: o să te distrezi, vei pierde vreo 400 de calorii și vei face un tip de sport care are impact minim asupra articulațiilor tale.