Ajungi la sală, însă ești lipsit de energie și ultimul lucru pe care ai vrea să îl faci este să pui mâna pe niște greutăți. Nu-ți lăsa mintea să te domine. Schimbările de mai jos te vor ajuta să câștigi această luptă.

Concentrează-te pe elementele de bază și fii consistent
Ai avut un antrenament greu, care te-a lăsat mai degrabă neîncrezător în forțele proprii decât concentrat pe progres. La următorul antrenament, nu te mai gândi la seturi, ci concentrează-te pe elementele de bază: încălzire, tehnică, repetiții corecte și consistente, respirație și toate micile detalii care te ajută să lucrezi eficient.

Renunță la volum, nu la intensitate
Într-unul din patru sau cinci antrenamente vei simți că nu ești la nivelul de energie pe care ți-l dorești sau de care ai nevoie pentru a efectua un exercițiu cu numărul complet de seturi și de repetări pe care le ai în plan. Nu ceda tentației de „a o lua mai ușor“. Mai bine faci mai puține seturi sau repetări decât să te întorci la o greutate unde îți este comod să execuți exercițiul. Progresul înseamnă să devii mai puternic, iar o greutate ori un exercițiu comod nu te ajută deloc în acest sens.

Acceptă că poți avea și zile proaste
Există mulți factori care ar putea să „te stoarcă“ înainte să pășești în sala de antrenament: stres, lipsa somnului, mâncare inadecvată, timp de recuperare insuficient și lista poate continua. Caută satisfacția în faptul că reușit să vii la sală și concentrează-te să duci la bun sfârșit antrenamentul.

Gândește-te la imaginea de ansamblu
Un antrenament slab într-o succesiune de antrenamente eficiente nu va conta pe termen lung decât dacă îi permiți. Atunci când ai o zi slabă, încearcă să uiți de ea: las-o în sală, în duș sau în drumul spre casă. Este doar o zi, doar un antrenament. Rămâi concentrat pe obiectivul final. El e cel care contează.

Mergi la sală. Nu rata niciodată două sesiuni consecutive
Cel mai important lucru la un program de fitness este să respecți zilele de antrenament și să te prezinți la sală. Ai putea fi surprins de infuzia de energie pe care o poți căpăta doar datorită faptului că te-ai ridicat din pat sau de la birou. Dacă azi nu ai reușit, fă din următoarea sesiune o prioritate și pregătește-te mental să revii în forță.