Află de ce trebuie să ții cont atunci când îți cumperi o nouă pereche de pantofi pentru alergările de iarnă. Bonus: trei alergători cu experiență îți spun care sunt alegerile lor.

Fie că alergi prin pădure unde zăpada e mai mare sau prin parc unde este bătătorită, echipamentul pe care îl porți trebuie să fie corespunzător cu vremea de afară şi cu efortul depus. Știi bine că hainele pe care le porți trebuie să-ți mențină o temperatură constantă şi să nu lase zăpada sau lapoviţa să se "lipească" de tine, creând astfel mai multă umezeală. Dar la fel de importanți sunt pantofii sport de alergare, deoarece acoperă a treia zonă importantă prin care se pierde căldura (în afară de cap și mâini). Așa că, atunci când mergi la cumpărături ai grijă ca pantofii sport:

- să mențină căldura;
- să fie impermeabili – să nu lase apa sau zăpada să pătrundă în interior;
- să aibă o talpă cu aderenţa bună – este un element important, deoarece acum vei alerga pe porţiuni alunecoase mai des decât în timpul verii;
- să fie funcționali, mai degrabă decât estetici – impactul pe care încălţămintea îl are asupra oaselor şi articulaţiilor este destul de relevant, mai ales dacă alergi cu regularitate;
- să se potrivească nevoilor tale – atunci când mergi la cumpărături, ține cont de tipologia corpului tău, pentru că pantofii în care alergi trebuie să prevină rănirile, disconfortul, durerile la nivelul spatelui, al șoldurilor, al genunchilor (articulaţiilor) şi picioarelor.

Ca să îți ușurăm mai mult sarcina, i-am rugat pe trei dintre alergătorii pasionați din World Class, cu zeci de maratoane sau triatloane la activ, să ne spună care sunt preferații lor și de ce. Intră în galeria foto și află mai multe.

Foto: frenchfuel.fr

La acest articol au colaborat Alex Filimon, instructor de fitness şi antrenor personal în World Class Fitness Center America House, și Claudiu Vasile, Club Manager World Class Titan.