Pe 4 mai, ia startul alături Mihaela Rădulescu, Toma Coconea și Andrei Roșu la cel mai mare eveniment de alergare din lume – Wings for Life World Run –, pentru găsirea un remediu împotriva traumatismelor coloanei vertebrale.

Din India şi Brazilia până în Irlanda şi Australia, concurenţii vor auzi sunetul pistolului de start în acelaşi timp – 10 a.m. UTC, ora 13.00 ora României, pe 4 mai 2014. Maratonul Wings for Life World Run este o premieră la nivel mondial: nu are o linie de finiş, ca la oricare altă cursă obişnuită, ci va există o maşină de finiş care, odată ce depăşeşte un concurent, pentru acesta cursa a luat sfârşit. Astfel, la jumătate de oră după ce s-a dat startul, maşinile de finiş vor porni motorul simultan în întreaga lume şi vor urmări alergătorii. Viteza va creşte la anumite intervale, într-un program global foarte strict. Aşa se va întâmpla până când în cursă vor mai rămâne un singur bărbat şi o singură femeie. Cei doi vor fi încoronaţi drept campionii globali Wings for Life World Run.

În România, maratonul Wings for Life World Run se va desfăşura pe drumul DN3-DN3A-Bucureşti-Feteşti, iar înscrierile au loc până pe 20 aprilie 2014.

100% din încasările generate de competiție, inclusiv taxa de înscriere, vor fi donate de Red Bull Group către Wings for Life Spinal Cord Research Foundation pentru cercetarea leziunilor măduvei spinării.