Ce zici de o nouă pasiune? Una care după fiecare întâlnire te va face să fii mai sănătos și într-o formă tot mai bună. Trucurile de mai jos te vor ajuta să transformi exercițiile în stil de viață și plăcere.

Muncește alături de alții

Dacă nu ai motivația necesară și nici cunoștințele de a lucra singur la aparate (deși noi îți recomandăm ca la început să lucrezi cu un antrenor personal), mergi la clase. Ai program atât dimineața, la prânz și seara, în funcție de nevoile tale. Astfel, nu te vei mai simți singur și vei putea să interacționezi mai ușor cu alte persoane. Vei afla ce îi motivează pe ei să facă sport, ce rezultate au obținut deja și la ce clase le mai place să meargă. E ca un team building cu oameni necunoscuți care te va ajuta să arăți și să te simți excepțional.

Cumpără-ți haine noi

Setează-ți un obiectiv (realist) și încearcă să te ții de el. Dacă vrei să slăbești, ia-ți câteva haine cu un număr sau două mai mici și antrenează-te motivat că le vei putea purta curând. Uită-te la ele ca la un obiectiv de viitor care să te motiveze suplimentar. Măsoară-te în permanență, bucură-te atunci când slăbești și chiar fă-ți poze la fiecare reușită. Astfel, drumul va părea mai ușor.

Ia pe cineva cu tine

Unul dintre secretele motivației e să nu fii singur atunci când te duci să te antrenezi. Găsește un prieten care are aceleași obiective ca și tine sau ia-ți iubitul/iubita. Nu trebuie să mergeți la aceleași aparate sau să aveți un program identic, dar încercați să vă motivați măcar o dată sau de două ori pe săptămână să fiți acolo împreună. Dacă mergi la lasă cu cineva apropiat, experiența trece dincolo de a face exerciții fizice și se transformă într-una socială, mai plăcută.

Alege o sală aproape de casă

Ar fi păcat să-ți pierzi motivația pe un drum lung către sală. Așa că alege o sală aproape de casă (ori de birou, dacă ți se pare o variantă mai bine) – tocmai de aceea World Class a creat o rețea, pentru ca tu să ai mereu o opțiune aproape de tine. Uită-te pe site și vezi care e cea mai apropiată de casa ta, ce echipamente are și dacă ți se potrivește. Astfel, ideal ar fi să poți să mergi pe jos sau un drum scurt cu mașina. E și mai ieftin și te motivează mai mult să știi că la 10 minute după sală poți să fii în propriul duș.

Urmărește-ți evoluția

Atunci când ești la început, ți se poate întâmpla să trăiești cu senzația că te duci la sală degeaba. Nu vezi nicio schimbare, nu te simți diferit și parcă totul e la fel de greu. Dar, cel mai probabil, progresele există, doar că nu le vezi. Urmărește-ți evoluția atât prin cifre, cât și vizual. Indiferent de ceea ce vrei să îndeplinești, fotografiază-te o dată la câteva zile în același loc și cu aceeași lumină. La fel, cântărește-te o dată pe săptămână. Dacă-ți urmărești evoluția și vezi rezultate, ai șanse mari să-ți iubești sala și rutina de antrenament.

Pune poze cu tine pe rețelele de socializare

Va fi confirmarea constantă de care ai nevoie: unii îți vor admira rezultatele, iar pe alții chiar îi vei inspira să te urmeze. Și ce poate fi mai motivant de atât?
Și nu uita că tuturor ne plac oamenii frumoși. Asta e realitatea, indiferent de ce am vrea noi să credem. Așa că dacă te duci la sală și vei arăta foarte bine, lumea te va remarca. Colegii sau colegele de muncă vor vedea schimbările, partenerul tău va avea mai multă încredere în tine, iar tu te vei uita în oglindă cu alți ochi, unii plini de încredere. În plus, vei avea încredere să îmbraci un costum, să te duci la evenimente sociale și să te afișezi cu alții.