Știm, la început e greu și complicat. Dar îți garantăm că e și distractiv, iar rezultatele sunt mai grozave decât ți-ai putea imagina. Acum îți dăm doar câteva motive ca să te pui în mișcare.

1. Te vei simţi mult mai bine

De cele mai multe ori, cei care reuşesc să îşi schimbe stilul de viaţă regretă că nu au făcut-o mai devreme. Încearcă o dată să te trezeşti cu o oră înainte de "în mod normal" şi să ieşi la alergat. Va fi un antrenament greu, probabil, dar cu siguranţă după ce-l vei termina vei avea un tonus senzațional, care te va convinge să repeți figura.

2. Pentru că este supercool

Nu ţi se pare că oamenii care fac sport au pe Facebook doar poze în care zâmbesc şi arată bine? Să nu crezi că pentru ei a fost uşor la început! Ăsta e cel mai bun exemplu de "iată că se poate", care te poate motiva să începi. Plus că "am început să merg la sală" sună bine în orice dialog.

3. Este "ceva de făcut"

Asta e pentru cei care au mult timp liber și uneori se simt vinovați că nu fac nimic. Dacă te vei apuca de sport, vei simţi că faci ceva. Ceva pentru tine.

4. Vei sta drept

Un mare beneficiu. Să stai drept este important. Iar unul dintre cele mai bune moduri de a-ţi corecta postura este antrenarea mușchilor. De exemplu, abdomenele şi exerciţiile pentru muşchii spatelui sunt cele mai bune metode pentru a avea o postură corectă și în picioare și pe scaun.

5. Vei scăpa mai uşor de stres

De cele mai multe ori oamenii care se antrenează seara lasă mult mai ușor în urmă lunga zi de la birou. În plus, specialiştii spun că atunci când te antrenezi singur ai parte de cea mai bună comunicare cu tine şi e foarte probabil să îţi vină cele mai bune idei.

6. Sexul va fi mult mai bun

Ţi-am captat atenţia? Da, studiile au arătat că sportul regulat scade riscul de disfuncţii erectile la bărbaţi. Asta se datorează circulaţiei sângelui care va fi mult mai bună făcând sport.

7. Te vei îmbolnăvi mult mai greu

Este unul dintre cele mai mari beneficii. Nimănui nu-i place să răcească. Iar studiile au arătat de-a lungul anilor că sportul scade riscul de răceli sau gripe cu 50%, potrivit celor de la lifehacker.com. Iar dacă mergi și la saună, răceala va sta și mai departe de tine.