Să-ți schimbi stilul de viață într-unul activ și sănătos nu e ușor, dar nici imposibil. Noi am identificat câteva lucruri care îi caracterizează pe cei care au reușit. Testează-le și bucură-te de rezultate.

1. Nu vor să cucerească lumea într-o zi

Cu alte cuvinte, ei știu că nu se ajunge la forma și performanțele dorite cât ai bate din palme. Asta pentru că oamenii care sunt deja acolo unde tu vrei să ajungi privesc sportul ca pe un stil de viață, nu ca pe ceva periodic. Acei oameni pe care-i invidiezi pe Facebook și la sală, privesc imaginea de ansamblu și caută beneficiile pe termen lung.

2. Fac mereu schimbări (în antrenamente)

Un om super-fit e mereu deschis și își dorește să afle cât mai multe lucruri noi. Nu-l vei vedea doar la sală, ci și pe pista de atletism și pe terenul de baschet sau practicând vreun sport nautic. În loc să fii monoton și să renunți la un moment dat, caută experiențe noi care să îți placă și să te țină motivat.

3. Participă la evenimente

Atunci când ai un deadline, devine mult mai ușor și mai eficient să te antrenezi. În plus, mulți dintre cei care participă la evenimente o fac pentru că acolo se întâlnesc cu alte persoane care fac același lucru ca ei. Vibe-ul este bun, mișcarea e binevenită, iar motivația să te antrenezi până la acel eveniment crește.

4. Se antrenează cu prieteni 

De ce? Pentru că e bine să ai pe cineva în spate care să-ți spună dacă execuți corect mișcările și pentru că vă puteți motiva reciproc. În orice sport, competiția, fie ea și la o scară foarte mică, te motivează. În plus, dacă ești la început, vei renunța mai greu la planul tău, dacă partenerul de antrenament nu o face.

5. Își setează obiective

Și crede-mă, se gândesc fără oprire la acele obiective. Astfel, și drumul până la ele devine mult mai ușor. Așa poate fi și pentru tine. Poți începe chiar cu prima zi de concediu din vara asta și cu un obiectiv nu foarte greu de atins. Ceva de genul "Până plec în Spania vreau să…". Apoi treci la obiective mai serioase.

6. Trăiesc sănătos fără să se gândească la trecut

Oamenii pe care-i vezi că fac sport și arată bine au mâncat și ei fast-food. Ba chiar mulți dintre ei mai mănâncă din când în când un kebap. Dar asta nu înseamnă că renunță la antrenamentul de a doua zi, pentru că "nu mai are rost". Nu lăsa greșelile din trecut să-ți afecteze prezentul.