Am analizat mai multe studii, am făcut un sondaj printre cititoare și am ajuns la un top 5. Mai mult, am aflat de la Armando Lungu, antrenor personal World Class, cum să îți definești fiecare bucată din corpul tău. 

Abdomenul

Știm, deloc șocant. Nicio femeie nu admiră un tip cu abdomen stil "luna a șaptea". Este o parte a corpului destul de expusă, mai ales în perioada verii, când tricoul dispare cu desăvârșire din outfit-urile de plajă. Și, până la urmă, chiar avem motive să preferăm pătrățelele: bărbații cu burtă au un nivel de testosteron mai mic decât cei fit, ceea ce echivalează cu un libido mai scăzut.

Cum să-l obții:
Abdomene suspendate. Acest exercițiu îți solicită atât mușchii abdominali superiori, cât și cei inferiori. Stai atârnat de o bară cu capul în jos. Execută 4 serii a câte 15-20 de repetări fiecare.
Planşă. Dacă vrei să îți lucrezi zona centrală a corpului această mișcare este de bază. Stai pe antebrațe și pe vârfurile picioarelor, menține spatele drept, încordează abdomenul, respiră și rezistă cât de mult poți în această poziție. Repetă de 3-4 ori, dacă vrei să fie eficient.

Posteriorul

Da, nu numai bărbații admiră un posterior rotund și bine lucrat. Și femeile au o pasiune pentru această parte a corpului, mai ales la sexul opus. Nu lăsa în spate ceva ce te-ar putea aduce în față în topul tipelor care te înconjoară.

Cum să-l obții:
Fandări cu bară. Se pot executa atât de pe loc, cât și din deplasare. Dar este foarte important să păstrezi un unghi de 90 de grade la ambele picioare. Ca reper, ai grijă să nu depășești linia vârfului cu genunchiul, la piciorul din față. Execută cel puțin 4 serii a câte 20 de repetări fiecare.
Fandare sumo cu kettlebell. Depărtează mult picioarele, cu vârfurile orientate ușor spre lateral. Ține kettlebell-ul cu ambele mâini și lasă-te în jos până când kettlebell-ul atinge solul. Menține spatele drept pe tot parcursul mișcării. Execută 4-5 serii de 15-20 de repetări. 

Umerii

Știai că unele femei își aleg bărbatul cu care vor să își petreacă restul vieții după lățimea umerilor? Este un semn de virilitate și potență. Plus că la nevoie, vor putea ridica chiuveta sau împinge vreun dulap.

Cum să-i obții:
Presa de la umeri cu gantere. Acest exercițiu este foarte important pentru dezvoltarea umerilor. lucrează mult deltoidul anterior, dar și pe cel lateral. Execută 4 serii a câte 10 repetări fiecare, cu greutăți destul de mari. 
Fluturări laterale de gantere. Dacă vrei un aspect definit al umerilor, nu rata acest exercițiu! Se poate executa atât simultan, cât și pe rând cu câte un braț. Du cotul până la nivelul umărului și încearcă să menții un unghi de aproximativ 90 de grade între antebraț și braț. Efectuează 4 seturi a câte 10 repetări. 

Spatele

Un spate în formă de V poate fi criteriul pentru care te-ar bate pe umăr, ca să-ți ceară numărul de telefon. Deci, dacă ești mai degrabă un U, e timpul să avansezi la următoarea literă din alfabet.

Cum să-il obții:
Tracțiuni. Dacă vrei să îți mărești spatele, tracțiunile sunt exercițiul perfect pentru asta! Prinde larg bara și ridică-ți corpul până ajungi cu bărbia deasupra barei. Execută 3-4 seturi a câte 10-15 repetări.
Ramat cu bara. Este un exercițiu de ramat care nu trebuie să lipsească din antrenamentul tău. Prinde bara cu priză supinație și ține coatele cât mai aproape de corp. Apleacă-te puțin, menține spatele drept și trage bara la buric. Efectuează 3-4 serii a câte 10-15 repetări. 

Brațele

Pe lângă aspectul extrem de plăcut, e clar că femeile sunt atente la brațe pentru că inspiră forță. Mai mult, un bărbat cu brațe puternice și frumos conturate le va proteja, le va putea ține în brațe și va arăta la fel de bine chiar și cu un bebeluș în brațe (cel puțin asta este în imaginația noastră).

Cum să le obții:
Flotări pentru tricepși. Acest exercițiu recrutează fibre musculare din toate cele trei părți ale tricepsului. Folosește un step sau un plyo box și, cu brațele pe el și sprijinit în călcâie, ridică și coboară corpul din brațe, cu degetele orientate spre tine. Poziția corpului nu se schimbă pe parcursul exercițiului. Execută 10 repetări a câte 4 ori.
Flexii cu bara. Un exercițiu foarte important pentru dezvoltarea brațelor. Prinde bara cu palmele orientate în sus (supinație), coatele fixe și ușor orientate înainte, ridică bara spre bărbie și menține o secundă la finalul mișcării. Execută 10 repetări în 4 seturi.

Foto: PINGU Photo
Model: Armando Lungu